Időjárás

2023.07.06. 11:34

Lecsap a vihar Hajdú-Biharra? Mutatjuk a friss radarképet!

Az esernyőket érdemes bekészíteni délutánra.

Forrás: Napló-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat valamivel 11 óra után közölt friss radarképén az látszik, hogy az országon átvonuló zivatarok fő góca jelenleg Kelet-Magyarországon jár, sőt egyes részei a Tiszántúlra is átnyúlnak.

időjárás vihar
Forrás: met.hu

A folyamatosan frissülő radarképet itt érhetik el.

Délelőtti figyelmeztető előrejelzésükben a szolgálat azt írta,

csütörtökön napközben elsősorban az Északi-középhegység térségében, illetve a Tiszántúlon lehet számítani záporok, zivatarok kialakulására (akár ismétlődő jelleggel).

Az intenzívebb cellákat felhőszakadás (25-35 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék), jégeső (~ 1-2 cm) és erős, viharos (50-70 km/h) széllökés kísérheti. Az esti órákra várhatóan csökken a záporok, zivatarok számossága, de teljesen nem fognak megszűnni.

Éjszaka főként az északkeleti megyékben lehet számítani előfordulásukra, melyeket intenzív csapadék, átmeneti szélerősödés, kisebb eséllyel apró szemű jég kísérhet. Ezek a cellák a péntek délelőtti órákra keleti irányba várhatóan elhagyják az országot.

Pénteken napközben az ország döntő részén már nem várható veszélyes időjárási esemény, a Dél-Dunántúlon lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok képződéséhez.

Hajdú-Biharban zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!