Turizmus

2024.02.04. 18:00

Hajdúszoboszló is a leglátogatottabb szállások között volt 2023-ban a Romániából érkező vendégek számára

Haon.hu

Forrás: MW-archív

Lezárta a Szallas Group a Travelminit International SRL., a romániai szállásfoglaló piac második szereplőjének integrációját, a most befejezett technológiai és szervezeti összeolvadással jelentősen nőhet a román-magyar turisztikai forgalom – közölte a Szallas Group az MTI-vel.

Ismertették: a romániai cég felvásárlását követő két év alatt lezajlott integrációval az évi 18,5 millió látogatóval rendelkező Travelminit.ro átállt a Szallas.hu technológiai hátterére. A 2018-as összefonódásuk óta 2023 végére a Travelminit árbevétele és foglalási száma a nyolcszorosára nőtt, a következő 3-5 évben további négy-ötszörös növekedést várnak – jelezték.

Az integráció a magyar és a román vállalat valamennyi területét - az ügyfélszolgálatot, partnerkezelést, marketinget, értékesítést - érintette. Nemcsak a vendégek kaptak vadonatúj foglalási oldalt Romániában, hanem a szálláshelyek adminisztrációs felülete is megújult – ismertette Rigó Ferenc, a Travelminit vezetője. Kihívást jelentett, hogy a román felületeken napi több tízezren keresnek szállást, és sok ezren foglalnak hetente - jegyezte meg. A magyar vendégek Romániában 7500 szálláshelyből választhatnak, míg Romániában a vendégek már elérik a teljes magyar szálláskínálatot, ami közel 17 ezer szállásajánlatot tartalmaz.

A legtöbb Romániából érkező vendég elsősorban a kelet-magyarországi régióba látogat. Tavaly a leggyakrabban Gyula, Hajdúszoboszló, Budapest, Nyíregyháza, Szeged és Makó szálláshelyeit keresték a cég adatai szerint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában