Fotókkal

2023.11.09. 19:12

Fontos napon tett nagy bejelentést a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum – ennek örülni fognak a vendégek

Hajdúszoboszló köszöntötte a város idei egymilliomodik vendégéjszakáját eltöltő vendégeit.

Nagy Emese

Az egymilliomodik vendégéjszakát eltöltő vendégeket, Szemők Anitát és Tóth Mihályt Czeglédi Gyula polgármester és Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója köszöntötte

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogyan tavaly is, úgy idén is anonimak voltak az adatok, így pontosan nem tudni, ki a szóban forgó vendég, ezért a szálláshelyek neveztek meg egy-egy személyt, házaspárt. Egy dobozba kerültek a hotelek nevei, és csütörtök este Czeglédi Gyula polgármester kihúzta a nyertest.

A Hotel Aurum vendégei, Szemők Anita és Tóth Mihály lettek a szerencsés nyertesek, akik egy kétéjszakás kikapcsolódással gazdagodtak.

A házaspár Nagykőrösről érkezett Hajdúszoboszlóra, a Haonnal megosztották, visszajáró vendégei a városnak. – Nagyon boldogok vagyunk, hogy mi nyertünk. Régen is többször megfordultunk a településen, amikor még a gyerekeink kicsik voltak, most kettesben érkeztünk, hogy a férjemnek megünnepeljük a születésnapját – mondta Szemők Anita, aki megjegyezte, teljesen váratlanul érte őket, hogy ők lettek az egymilliomodikok, de leírhatatlan örömöt éreznek.

Hajdúszoboszló élen jár

A díjátadást megelőzően Czeglédi Gyula polgármester köszöntőjében arról beszélt, a hivatalos adatok alapján rajtuk kívül egy település van még, aki az egymilliomodik vendégéjszakát elérte ebben az évben, ez pedig Siófok városa.

egymilliomodik vendégéjszaka hajdúszoboszló
Forrás: Kiss Annamarie

– Szeretett városunk évek óta élen jár, ott van a legjobbak között: tavaly Hajdúszoboszlón volt a legtöbb vendégéjszaka. Reméljük, idén is így lesz. Óriási versengés van a turizmus területén, nagyon sok olyan társadalmi, nemzetközi körülmény van, ami nem igazán a turizmus javára szolgál, nem igazán ösztönzi az embereket arra, hogy üdülni, pihenni menjenek – fogalmazott. Mint elmondta,

ebben az évben, folyamatosan minden hónapban Hajdúszoboszló ott volt a második helyen a statisztikák rangsorában, egyedül a júliusi hónap volt, amikor a harmadik helyre szorultak.

– Településünk hosszú távra tervez, hosszú távon készültünk erre a pozícióra, és annak is örülünk, hogy ezt a pozíciónkat meg tudjuk tartani. Sokan érkeznek hozzánk Lengyelországból, Romániából és ugyanígy fejlődőben van a szlovákiai piac is. A vendégforgalmunk kétharmada belföldi turista, egyharmada pedig külföldi vendégekből tevődik össze – mutatott rá a polgármester.

egymilliomodik vendégéjszaka hajdúszoboszló
Forrás: Kiss Annamarie

Itt a nagy bejelentés

Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, tavaly még azon dolgoztak, hogy a koronavírus után próbálják visszaépíteni Hajdúszoboszló vezető pozícióját az ország turizmusában, és örömmel jelenti be: ebben az évben sikerült bebizonyítaniuk azt, nemcsak felépíteni tudták ezt, hanem megtartani is. – Nem volt egyszerű az idei nyári szezon, de nincs okunk panaszra. Fürdőkomplexumunkban megfordult az első 10 hónapban 1 millió 400 ezer ember, akiknek több min 1 millió 900 ezer fürdőszolgáltatást értékesítettünk – ezek kiváló számok – szögezte le, és bejelentette:

2024-ben nem fognak árat emelni, a 2023-as áraikkal várják majd a vendégeiket.

Kanizsay György Béla, a Turisztikai és Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős Bizottság elnöke kihangsúlyozta, a vendéglátásban a legnagyobb elismerés, a visszatérő vendég, ami miatt Hajdúszoboszló soha nem panaszkodhatott – ez lehet többek közt a siker egyik kulcsa.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában