Fejlesztések

2023.10.11. 18:44

Hajdú-Biharban is jól látható a magyar kormány vidékfejlesztési programjának eredménye

Bodó Sándor számolt be választókerületének eredményeiről a Magyar Országgyűlésben.

Haon.hu

Bodó Sándor hangsúlyozta, szükség van a vidékfejlesztési támogatásokra

Forrás: Napló-archív

Plenáris ülését tartotta a Magyar Országgyűlés október 10-én. A napirendek tárgyalása utáni felszólalásában Bodó Sándor, a Hajdú-Bihar vármegyei 5. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselője számolt be a vidékfejlesztési program eredményeiről.

– Kormányzati céllá vált a vidéki térségek fejlesztése. Ez egy olyan régen várt igény, melyet a jobboldali kormány teljesíteni tud. De a munkával még közel sincs készen – kezdte beszédét a honatya. Mint kifejtette, új szegmensként jelent meg a külterületi utak fejlesztése. Korábban javarészt a nyugati országokban volt elterjedt, hogy a termőföldek, szántók, legelők között is szilárd burkolatú úton közlekedtek a gazdák.  

– Ez ma már nem csak egy régi emlék. Kezd valósággá válni Magyarországon is. Önkormányzatok, önkormányzati társulások az elmúlt időszakban gyűjtőutakat fejlesztettek, melyek révén sokkal gyorsabban, biztonságosabban megközelíthetővé váltak a gazdálkodási egységek. Ráadásul a gépek sem mennek tönkre olyan hamar, ha megfelelő utakon közlekednek – emelte ki Bodó Sándor.

Majd’ százmilliárd forintot fordítottak fejlesztésre

Bodó Sándor elmondta, országosan 1700 sikeres pályázatot nyújtottak be az önkormányzatok mintegy 93 milliárd forint értékben, melyek eredményeként több mint 2500 külterületi út újult meg. – Markáns számok ezek. Ha minden kormányzati ciklusban hasonló összegeket tudnánk ezekre fordítani, hamar célba érhetnénk – jegyezte meg.  

A honatya választókerületének eredményeiről is számot adott: 15 település 22 sikeres pályázatot tudhat magáénak. Összesen 2,3 milliárd forintból fejlesztettek 71 kilométernyi utat. – Jelentős fejlesztés valósul meg a magyar vidéken, kérjük a munka folytatását, mert szükség van rá – zárta felszólalását Bodó Sándor.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában