Beruházás

2023.08.06. 10:00

Két vidéki iskoláját újítja fel a Debreceni Tankerületi Központ

A Magyar Falu Programban nyert támogatásokat használják majd fel a korszerűsítésekre.

Bekecs Sándor

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Két iskolájának korszerűsítésére írt ki korábban közbeszerzést a Debreceni Tankerületi Központ. A kétrészes felhívás szerint a Magyar Falu Programban elnyert támogatásból korszerűsítenék a nyírábrányi Ábrányi Emil Általános Iskolát és az újlétai Kiss Zoltán Általános Iskolát. Az eljárás eredményéről az augusztus 4-i közbeszerzési értesítő tájékoztatott.

A tervek szerint a nyírábrányi általános iskola épületében cserélik a vizesblokkok ajtajait akadálymentes kialakítással; továbbá felújítanak 2-2 darab földszinti, első- és második emeleti mosdót. A régi helyére új kondenzációs kazánt telepítenek és cserélik a radiátorokat és azok csövezéseit, illetve a vizesblokkok lámpatesteit korszerűsítenék az elektromos vezetékek cseréjével egyetemben. A tornateremben pedig a földszinti mosdók új ajtókat kapnak; két öltözőben, egy tornaszobában és egy tornateremben új PVC-burkolatot raknak le. Mindemellett cserélik a régi radiátorokat és a lámpatesteket is a csövekkel, vezetékekkel egyetemben. A kivitelezés viszont itt várat magára, ugyanis csak egy ajánlat érkezett, de mivel legalább kettőnek meg kell lennie, így az eljárás eredménytelen. 

A Kiss Zoltán Általános Iskola székhelyén, a Magyar utca 24. szám alatti épületen a tervek szerint cserélik a tetőhéjazatot, három földszinti tanteremben új, kopásálló laminált padlót helyeznek le. Mindemellett több nyílászárót is cserélnek. A Magyar utca 15. szám alatti épület esetében tornaterem és az előtér helyiségekben új padlóburkolat készül. A munkálatok kezdete egyelőre bizonytalan, ugyanis nem érkezett egyetlen ajánlat sem a kivitelezésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában