Közbeszerzés

2023.07.28. 12:35

Utakat javítanak Hortobágyon

A világörökségi rész felújításához kapcsolódik a beruházás.

Haon.hu

A népszerű programhelyszínekhez vezető utak is megújulnak

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

Vásártéri utak stabilizációja, burkolatának javítása valósulhat meg a „Hortobágy – Világörökségünk a Puszta” tárgyú projekt keretében, a Hortobágy világörökségi védelem alatt álló magterületének megújításához kapcsolódóan.

Többek közt egy földút stabilizációját végzik el 76,96 méter hosszban és 4 méter szélességben úgy, hogy a kiemelik a környezetből, biztosítva a megfelelő állékonyságát. Egy másik földúton 99,09 méter hosszban és 6 méter szélességben végzik el ugyanezt a munkát.

Stabilizálnak is

Fentieken túl a kempinghez vezető út burkolatát javítják és a szabadtéri színpadhoz vezető úton stabilizált útpadkát építenek ki. A kempinghez vezető út burkolatát fel kell újítani, majd stabilizált útpadkát szükséges építeni mindkét oldalon, 1-1 méter szélességben, összesen 134,31 méter hosszban, a meglévő burkolat keresztmetszetében. Az útpadkák stabilizálása a szabadtéri színpadhoz vezető út esetében, összesen 1-1 méter szélességben történik, a meglévő burkolat mellé építve, 10 centiméter vastagságban, összesen mintegy 50 méter hosszban, mindkét oldalonúgy, hogy nem változik a burkolatok vonalvezetése, az útpadkák követik azt.

További hat út burkolatjavítása is megtörténik összesen 683 méter hosszan, az eredeti szélességek helyreállításával, pályaszerkezet cseréjével, stabilizált útpadka építésével. A kivitelezés a helyi forgalom kizárásával zajlik majd valamennyi esetben.

A beruházó a község önkormányzata. Az első és harmadik részt egy egyeki, a másodikat egy hajdúböszörményi cég végzi, összesen mintegy 46 millió forint értékben – tudatta a Közbeszerzési Értesítő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában