Közbeszerzés

2023.07.09. 10:43

Hamarosan kezdődhet a lakóotthon kialakítása a debreceni Méliusz téren

A projekt eredményeként 7 szobás 10 férőhelyes lakóotthont alakítanak ki halmozottan sérült emberek részére.

Az Immanuel Otthon egy másik egysége közel két éve készült el a Kishegyesi úton

Forrás: Napló-Archív

Lakóotthonát fejleszti a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona, Általános Iskolája, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája. Eredményesen zárult a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás, egy debreceni cég lett a nyertes, amely mintegy nettó 191 millió 800 ezer forint végzi el a szükséges munkálatokat.

A Közbeszerzési Értesítő július 5-i számában megjelentek szerint a projekt eredményeként 7 szobás, 10 férőhelyes lakóotthont alakítanak ki halmozottan sérült emberek részére. A kivitelezés során a meglévő lakóépület átalakítása, bővítése biztosítja az otthon kialakítását. A munkálatok a meglévő pince felújítására, a földszinten 3 szoba, dolgozóhelyiség, nappali étkező – konyha; a tetőtérben 4 szoba kialakítására irányulnak.

 A földszinten és a tetőtérben közlekedők, vizes helyiségek, lift és a zavartalan működést biztosító kiegészítő helyiségek kialakítása nyújt megfelelő lakhatást az elhelyezettek részére.

A meglévő épületet részben elbontják, ami helyére új épületrész készül. Az épület a halmozottan sérült személyek életkörülményét figyelembe véve akadálymentesített. A projekt során egyebek mellett új, korszerű hőszigetelt fa- és műanyag szerkezetű nyílászárókat építenek be. Az épület fűtését, hűtését és melegvízellátását korszerű levegő-víz típusú hőszivattyúk biztosítják, a közös terekben padlófűtés, a szobákban és vizesblokkokban radiátoros fűtés lesz.

BS


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában