Közgyűlés

2023.06.19. 13:43

Iskolákat és ingatlanokat vehet át a Debreceni Szakképzési Centrum a tankerülettől

A Debreceni Szakképzési Centrum vehet át bizonyos, a Debreceni Tankerületi Központ használatában álló ingatlanokat – erről is dönt a közgyűlés a csütörtöki ülésén.

Forrás: Napló-archív

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal kezdeményezte, hogy a Debreceni Tankerületi Központ (DTK) adja át a fenntartásában álló Debreceni Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Középiskolai Szakkollégium Újkerti Tagintézménye (Jerikó u. 17-19. szám), valamint a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium (Postakert u. 7. szám) fenntartói jogait és kötelezettségeit 2023. augusztus 1. napjával a Debreceni Szakképzési Centrumnak (DSZC). A Kulturális és Innovációs Minisztérium Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkársága ezt engedélyezte a fenntartói jogok átadását.

A fentiek alapján 2023. szeptember 1-től a DSZC ingyenes vagyonkezelésbe kerülnek az önkormányzat tulajdonát képező ingatlanrészek: a Jerikó u. 17-19. szám alatti épületegyüttes 1433 m2 nagyságú kollégiumi épületrésze, az orvosi szoba és a fogászati helyiségek kivételével, valamint a Postakert u. 7. szám alatti ingatlan, az ebédlő és a konyha helyiségek kivételével.

A Jerikó u. 17-19. szám alatti ingatlanban működő Hajdú-Bihar Megyei Pedagógiai Szakszolgálat a DTK fenntartásában marad, az általa használt helyiségeket a továbbiakban a DSZC fogja ingyenesen biztosítani a DTK részére.

Haon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában