Helyi gazdaság

2023.03.07. 13:26

Új díjat alapítanak a vállalkozók számára Debrecenben

Új, nemzetközi menedzsment-keretrendszerhez igazodva értékelik a szervezeteket.

Nemzeti kiválósági díjat vehetett át többek között dr. Stündl László dékán

Forrás: Kiss Annamarie

Nemzeti kiválósági díjat vehetett át a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara képviseletében dr. Stündl László dékán, illetve dr. Sutka Sándor a Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt. elnöke, azon az ünnepségen, melyet a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezett meg kedden.

A világszinten elismert és régóta széles körben alkalmazott nemzetközi menedzsment-keretrendszeren, az EFQM Modellen alapuló – amely segíti a vállalatokat a változáskezelésben és a teljesítménynövelésben – Nemzeti Kiválóság Elismerési Rendszer (NKER) már két éve működik hazánkban. Most az Észak-alföldi régió kereskedelmi és iparkamarái – követve a több évtizedre visszanyúló hagyományt (Észak-Alföldi Minőségi Díj) – létre kívánják hozni az EFQM 2020 modellhez és az NKER-hez igazodva az NKER Észak-Alföldi Regionális Díjat, és ezzel együtt ki akarják aknázni a régió vállalkozásaiban rejlő fejlődési potenciált. 

Bernáth Lajos, a Qualimed ügyvezetőjének ötlete nyomán jött annak idején létre az Észak-Alföldi Minőségi Díj, ami egy komoly presztízst vívott ki magának. Most ismét ő keresett meg azzal, hogy ezt az elismerést keltsük életre, immár új formában és új koncepcióban 

– mondta köszöntőjében Skultéti Éva, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára. Hozzátette: az új elismerés körülbelül fél év múlva, az Észak-Alföldi Innovációs Díjjal együtt szeretnénk majd átadni. 

Skultéti Éva
Forrás: Kiss Annamarie

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában