Közbeszerzés

2023.03.02. 15:16

A nádudvari Borzasra és a karcagi Disznórétre is keresik a gazdát

A feladatokat a természetvédelmi szempontok figyelembevételével kell végezni

Forrás: Illusztráció: Napló-Archív

Szántóföldi növénytermesztési és gyepgazdálkodási munkák elvégzésére indított közbeszerzést a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a vagyonkezelésében lévő természetvédelmi és takarmánytermesztési célú szántó- és gyepterületeit illetően. A röviden „mezőgazdasági szolgáltatás beszerzése” című eljárás részletei a március 2-ai Közbeszerzési Értesítőben jelentek meg.

Tavaszi és őszi talajelőkészítés, kukorica, zab, zabos bükköny, kalászos gabonafélék, köles, lucerna, repce, takarmányborsó, egyéb szántóföldi pillangós és fűféle keverékek vetése vetőgéppel, szórva vetés műtrágyaszóróval, kombinátorozás, fogasolás, gyűrűshengerezés, könnyű és nehéztárcsázás, sorközművelés, növényvédelmi munkák, továbbá aratás, szem és vetőmag szállítás, szántás, lazítás, szervestrágya rakás és szórás, kaszálás, szárzúzás, rendkezelés, bálázás, bálacsomagolás, bálarakodás, bálaszállítás a feladat. 

A hatalmas területet öt részre osztották, azokon daru-vadlúd táplálkozó, túzokvédelmi, takarmánytermő szántó- és gyepterületek vannak.

Elsőként a Nádudvar külterületén, Mihályhalma, Kövesháza, Bökönyi-tanya és Borzasi nevű pusztarészeken, valamint Karcag külterületén, a Tilalmas-Disznórét pusztarészen, összesen 155 hektárnyi területen elvégzendő feladatokra egy nettó 25 millió forintos keretösszeg van kijelölve.

A hortobágyi és egyeki élőhely védelmi szántókon; a Kungyörgyi, a Faluvéghalmi, a Hármas és a Szatmári-teleki pusztán, valamint Egyek külterületén, az Ohati szántón, összesen 365 hektáron  kell dolgozni, erre nettó 35 millió forintot terveztek.

A Hort szántón, Újszentmargita külterületi szántóin, összesen 95 hektár területen elvégzendő feladatokra nettó 15 millió forintot fordíthatnak.

Szállítani is kell

A püspökladányi Ágota pusztai túzokvédelmi és takarmánytermelő szántókon, mintegy 67 hektár területen elvégzendő feladatok értéke 10 millió forint.

Az ötödik részterület számos kisebbet foglal magában. A Bihari-Sík és Hajdúság-Dél-Nyírség mozikos szántói sorában a berettyóújfalui Palocsai és Adaházi szántó; valamint Tetétlen, Nagykereki, Derecske, Konyár, Hosszúpályi, Pocsaj külterületének érintett részei vannak, összesen 105 hektáron, erre nettó 16 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

Fentieken túl a szállítási feladatokat is el kell végezni. 2 ezer darab gyep- és szálastakarmánynövény-bála felrakodása szállító járműre; 5 ezer szálástakarmány-bála közúti áruszállítása maximum 200 kilométer távolságra; ezer gyep- és szálastakarmánynövény-bála lerakodása és kazalba rakása; ezer tonnányi szemes termény, vetőmag és trágya szállítása maximum 15 kilométer távolságra, valamint ezer tonnányi szerves trágya kitrágyázása és rakodása a feladat nettó 17 millió forintos keretösszegért. Az ajánlatokat március 30-ig várják.

SzT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában