Vállalkozásoknak

2023.02.28. 14:03

Újabb ingyenes képzéseket szervez az EDC

A tavaly indul program sikerére alapozva tavasszal új témaköröket is hirdetnek.

Forrás: Kiss Annamarie

Idén tavasszal három témában indulnak képzések az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ szervezésében a „B(USINESS) 2030”, illetve a „P(EOPLE) 2030” vállalkozásfejlesztési programok keretében. A helyi kis- és középvállalkozásoknak szóló képzések kifejezetten a résztvevők által megfogalmazott fejlődési igényekhez igazodnak majd. A részletekről kedd délután tartottak sajtótájékoztatót az önkormányzati cég debreceni székhelyén.

A kis- és középvállalkozások fejlődése nagyon fontos a város számára, ezért is támogatja az önkormányzat őket az EDC-n keresztül. Szeretnénk, hogy minél sikeresebbek legyenek, hiszen országos szinten ők adják a foglalkoztatás gerincét, mintegy kétharmadát. Debrecenben is hasonló az arány annak ellenére, hogy folyamatosan érkeznek a multinacionális cégek

– emelte ki Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere. Mint elmondta, olyan képzésekkel szolgálnak, amelyek kézzel fogható, hasznosítható tudással vértezik fel a vállalkozások képviselőit. Mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a véleményeket, tapasztalatokat is begyűjtsék a képzésben résztvevőktől. – Kíváncsiak voltunk arra, milyen kitörési pontokat látnak, mely területeken szereznének bővebb ismereteket, milyen tudásra van szükségük fejlődésükhöz – sorolta. A felmérések alapján hatékonyságnövelés, marketing, kommunikáció és energiatudatosság témakörökre építve szervez képzéseket az EDC.

Barcsa Lajos
Forrás: Kiss Annamarie

A tavasszal turnusban három képzésre jelentkezhetnek a vállalkozások képviselői: az első a tudatos vállalkozásokról, stratégiai gondolkodásmódról szól, a második a digitális vállalkozásokról, míg a harmadik az emberközpontú vállalkozásokról. Terveznek továbbá energiahatékonysággal kapcsolatos tájékoztatót is. Az ingyenes foglalkozások olyan kis- és középvállalkozások számára érhető el, akik legalább 20 főt foglalkoztatnak. A jelentkezési határidő március 10.

– Örömünkre szolgál, hogy folytatódnak ezek a képzések, a felméréseink alapján a részt vett vállalkozások mintegy 89 százaléka fejlesztené tovább magát. Szerencsére Debrecenben továbbra is nagy hagyománya van annak, hogy szívesen veszik igénybe az ingyenes képzéseket – fogalmazott Harsányi Zsolt, az EDC Debrecen vállalkozásfejlesztési vezetője. Hozzátette: cél, hogy a helyi cégek mind a jelen, mind pedig a jövő üzleti kihívásaira tudjanak időben és megfelelő válaszokat adni és részesei lehessenek a várost évek óta jellemző fejlődésnek.  

Harsányi Zsolt
Harsányi Zsolt
Forrás: Kiss Annamarie

A vállalkozásfejlesztési vezető kifejtette, egyrészt a stratégiai és pénzügyi gondolkodást, tudatos gazdálkodást erősítő, másrészt a digitális tudást fejlesztő, valamint a vállalati és szervezeti kultúrát hangsúlyosan előtérbe helyező képzési programokkal készülnek. – Azt látjuk, hogy az emberek szívesebben dolgoznak, terveznek hosszú távra olyan cégeknél, ahol jól érzik magukat. Így ezt a területet is erősítjük – tette hozzá. 

BS  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában