Közbeszerzés

2023.02.11. 12:12

Bővítik a debreceni hulladéklerakót

A munkálatok nem zavarhatják a lerakó működését.

Az építés alatt a hulladéklerakó zavartalanul üzemel majd

Forrás: Napló-Archív

Nem veszélyeshulladék-lerakó VI/B ütem kivitelezésére indított közbeszerzési eljárást az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. Mint a Közbeszerzési Értesítő február 9-ei számában megjelen dokumentumban kiemelik, az építési helyszínen (Vértesi út 9/b.) működik Debrecen hulladéklerakója, ennek működését az építési munkák nem akadályozhatják.

A beruházás keretében B3 műszaki védelemmel ellátott alkategóriájú hulladéklerakó építése történik meg mintegy 2,3 hektár területen. A depónia tükrét, mely fogadószintje erre alkalmas földfeltöltésből lesz kialakítva (47 ezer köbméter), rétegenként kell tömöríteni a műszaki leírásban meghatározott módon és értékre. A feltöltéssel kialakított depóniatükörre kell a hulladéklerakó műszaki védelmét építeni. A depónia műszaki védelemének rétegrendje többek közt geotextília eltömődés elleni védelemből, gömbölyűszemű kavics felületi szivárgóból, HDPE geomembránból áll, működőképes szenzor beépítésével kialakított geofizikai/geoelektromos monitoring rendszerrel ellátott. Az 50 cm vastagságú felületi szivárgóba lesz beépítve a lerakó csurgalékvíz gyűjtő drénhálózata. A drének a lerakó támasztó töltésébe építendő aknákra csatlakoznak, melyekből egy főgyűjtő csatorna vezeti a keletkező csurgalékvizet a korábban megépített ütem csurgalékvízelvezető vezetékébe gravitációsan.

A lerakó északi és nyugati oldali támasztó töltésének talpához burkolt csapadékvíz elvezető árkok épülnek, melyek nyugati irányba lesznek elvezetve meglévő rendszerre csatlakoztatva. A lerakó északi oldalán szervízút épül, mely a nyugati oldalon csatlakozik a meglévő kőzúzalékos szervízúthoz. A meglévő tűzivízhálózathoz bővítéseként az új szervízút mentén 100 méter tüzivíz vezeték szakasz, valamint egy föld feletti tűzcsap létesítése történik.

A munkára 8 hónap áll majd rendelkezésre. Az ajánlatokat február 23-ig várják.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában