Közbeszerzés

2023.02.10. 11:38

Nagyon átalakítják a hortobágyi szabadtéri színpadot, mutatjuk, mi változik

A lelátót is modernizálják a Magyar Szürkék Útján.

Programoknak, vásároknak ad helyet a Kilenclyukú híd közelében lévő terület (háttérben az átalakítandó szabadtéri színpad)

Forrás: Napló-Archív

A Magyar Szürkék Útja hortobágyi elemei ötödik ütemének kivitelezése kapcsán indított közbeszerzési eljárást a Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzat. A Közbeszerzési Értesítő február 8-ai számában megjelentek szerint a szabadtéri színpad és lelátó felújítása, átalakítása a beruházás célja.

A „Magyar Szürkék Útja – kulturális tematikus útvonal Hajdú-Bihar megyében” elnevezésű projekt soron következő elvégzendő feladata a 230 négyzetméteres szabadtéri színpad, valamint a 377 négyzetméternyi lelátó felújítása, átalakítása, melynek során a meglévő lelátót elbontják és a helyére egy meredekebb kialakítású, átjáró nélküli, 12 soros lelátó épül, kétoldali és középső feljáró lépcsővel. Előtte a térkő burkolaton akadálymentes helyek vannak kijelölve sötétszürke térkő burkolattal és felfestéssel, ezek a helyek az átalakítást követően is megmaradnak. Az érintett helyek mögött külön akadálymentes helyeket jelölő táblát helyeznek el. A lelátódombot részben visszabontják, magassága csökken. A jelenlegi színpad járófelületét elbontják, helyette új járófelület készül.

A jelenlegi színpad járófelülete és a korlát fogódzói tönkrementek, teljes cseréjük szükséges. Elvégzendő feladat továbbá a színpad és a lelátó erősáramú elektromos hálózatának kiépítése, a funkciónak megfelelő elektromos hálózat kialakítása, melynek keretében a meglévő térvilágítási oszlopok a tér két oldalán megmaradnak a közvilágításról működtetve. A lelátón az előadások alkalmával történő közlekedés megvilágítását a feljáró lépcsők függőleges síkjába süllyesztett lámpákkal kétoldalt és középen kell megvalósítani, helyi kapcsolással. A színpadhoz vezető meglévő aszfalt burkolatú út mellett új akadálymentes parkolók készülnek süllyesztett szegéllyel, térkő burkolattal. Az akadálymentes parkolóhoz a parkoló keleti oldalán akadálymentes parkolót jelző táblát helyeznek ki.

A munkára 4 hónap áll majd rendelkezése. Bár az eljárást a vármegyei önkormányzat bonyolítja le, a nyertessel a hortobágyi települési önkormányzat szerződik majd. Az ajánlatokat február 22-ig várják.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában