Közbeszerzés

2023.01.25. 14:41

Új ablakokat nyit a világra a református iskola

A műemléki jelleg óvásával cserélik a nyílászárókat a református iskola épületén

Energiatakarékosabb lesz az épület

Forrás: Napló-Archív

Nyolcan is pályáztak a Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája energetikai korszerűsítésének elvégzésére; a nyertes debreceni céggel még decemberben szerződést kötött a Debrecen. beruházó, a Tiszántúli Református Egyházkerület – áll a Közbeszerzési Értesítő január 25-ei számában.
A Péterfia u. 1-7. szám alatti épület energetikai korszerűsítése során a meglévő homlokzati nyílászárók cseréje történik meg azok megromlott műszaki állapota és energetikai jellemzőinek műszaki avultsága miatt. Az épület műemléki védelem alatt áll, ennek figyelembevételével kell a munkát elvégezni.
Mint írják, az ablakok kibontása során törekedni kell a roncsolások elkerülésére, a külső téglaburkolatok ne sérüljenek, ugyanis azok javítása, pótlása nem lehetséges, és a műemléki érték védelme is sérülne. Az új faablakok rétegragasztott borovi fenyőből készülnek, kettős gumiütközéssel, alsó alumínium vízvetőre csavarozott fa vízvetővel. A beépítendő ablakok funkcionálisan a meglévővel azonos kialakításban készülnek, nyithatóságuk és a fix részek a meglévő kialakítását követik. Az ablakszárnyak 3 rétegű üvegezést kapnak, argon gáz kitöltéssel. Az új ablakok alapozó után két réteg fedőfestéket kapnak a meglévővel azonos színben, azaz a szárnyak és a tokok kívül erdei fenyő zöld színűek, belül fehérek. Az ablakcserék során sérülő, meglazuló kávák javítandóak. A vakolat kijavítása után glettelés, festés két rétegben, fehér színben, esetenként téglapótlás szükséges. A cserélendő nyílászárók mennyisége 347 darab. A beruházás értéke nettó 253 millió 108 ezer forint.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában