Közbeszerzés: építés

2022.12.29. 08:31

Még nincs fűtés a berekböszörményi bölcsődében

Csúszik a kivitelezés a kazán hiánya miatt.

A csúszás ellenére is hamarosan birtokba vehetik majd a gyerekek az új intézményt Illusztráció: MW-Archív

Némileg csúszik a berekböszörmény bölcsőde kialakítása egy váratlan akadály miatt – derül ki a december 28-ai Közbeszerzési Értesítőből.

Az önkormányzat beruházásában az Árpád utcán bölcsődei férőhelyek kialakítása zajlik, a munkát egy debreceni cég végzi. Egy földszintes, falazott tartószerkezetű, magastetős kialakítású, két fedett teraszt is magába foglaló, összesen 356 négyzetméter hasznos alapterületű bölcsőde épül. A szerződés szerinti kezdés 2022 május 12., a befejezés 2023. március 2. A szerződés összértéke 153 millió 620 ezer forint. A szerződést a felek 2022 december 22-én módosították, a teljesítés határideje az akadályoztatás elhárultát követő 60 nap.

Mint az indoklásban áll, a kivitelező közölte, hogy a kazán nem érkezett meg határidőre. Ez a probléma a munkálatok terv szerinti folytatását akadályozza, hiszen amennyiben nem építik be  a kazánt, úgy az épületet nem lehet temperálni. A befejezéséhez szükséges munkálatok (festés, burkolás, szerelvényezés) a hideg időjárásra való tekintettel nem folytathatóak. Amennyiben nincs megfelelő hőmérséklet a helyiségekben a száradáshoz, a falra felvitt nedvesség nem tud megfelelően elpárologni, illetve fűtés hiányában a burkolási munkákhoz használt ragasztó, fugázó anyag sem tud megfelelően kötni, ezért ezen munkák végzését a műszaki ellenőr nem javaslja az akadályoztatás elhárultáig.

A szerződés értéke nem változik.

HBN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában