Közlekedés

2022.09.02. 08:24

A következő bő tíz évben már Hajdú-Biharig nyújtózkodhat az M4-es

Ezzel teljessé válna a megyénket is átszelő autópálya.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Szeptember elsejével 1237 km gyorsforgalmi út üzemeltetését és fenntartását vette át a Magyar Közúttól a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., amely további 272 km-re bővíti a meglévő hálózatot a következő 11 évben – emlékeztet a Világgazdaság cikke (az átadás-átvételről itt írtunk korábban).

A 35 éves koncessziós időszak első 11 évében 272 km hosszan épít autópályát a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) – olvasható a társaság honlapján, amely szeptember elsején 1237 km meglévő gyorsforgalmi út üzemeltetését és fenntartását vette át a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től.

Ezek a fejlesztések többek között a keleti országrészt is érintik: a tervek szerint ebben a fejlesztési időszakban elkészül az M3-as Vásárosnamény és Beregdaróc közötti 31 kilométeres szakasza, ezzel az M3-as is eléri az országhatárt.

Az M4-es, Kisújszállástól Berettyóújfaluig tartó 61 km-es része is készen lesz, így teljessé válhat az M4-es teljes hosszúságában.

Forrás: vg.hu

Az M4-es autópályával kapcsolatos fejlesztésekről Bodó Sándor is írt közösségi oldalán. 

Az M4 autópálya építése folytatódik. A közel 70 km szakasz megvalósítása (Törökszentmiklós- Kisújszállás, illetve Kisújszállás- Püspökladány bontásban) az ismert nehézségek ellenére is a szakminisztérium által támogatott

– olvasható az országgyűlési képviselő csütörtöki posztjában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában