Előterjesztés

2022.06.22. 08:30

Emelkedő étkezési díjakra kell számítani Debrecenben

Vásárolt élelmezés esetén a nyersanyagnormák 20 százalékkal, a térítési díjak 13 százalékkal drágulhatnak.

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Fotó: Lang Róbert

Az intézményi étkeztetési nyersanyagnormák meghatározása, az étkeztetésről és igénybevételéért fizetendő intézményi térítési díjakról szóló önkormányzati rendelet módosítása is napirenden szerepelhet a csütörtöki városi közgyűlésen. Az előterjesztés szerint a 2020-as díjemelés óta az élelmiszerek árát érintő infláció összesített mértéke 21,7 százalék. Az étkeztetés teljes költségnövekményének csaknem felét az önkormányzat átvállalja, így az éves élelmezési kiadások nagyságrendileg 25 százalékát fedezik a beszedett térítési díjak.

Ahol saját főzőkonyha van

A középiskolai kollégiumi ellátás esetén bevezetik a két kisétkezés nyersanyagnormáját és térítési díját, így téve eleget a vonatkozó rendeletnek. A tervek kitérnek arra is, hogy mivel a Boldogfalva Óvodának és a DMJV Gyermekvédelmi Intézményének saját főzőkonyhája van, az itteni étkeztetés esetén a nyersanyagnormák és a térítési díjak 13-13 százalékos emelése szükséges. A DMJV Egyesített Bölcsődei Intézménye saját főzőkonyhái esetében 10 százalékos emelés szükséges a nyersanyagnormák és a térítési díj esetében is. A DMJV Városi Szociális Szolgálatnál alkalmazandó nyersanyagnormák és térítési díjak esetében 18 százalékos emelésre van szükség.

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában