Újabb beruházás

2022.03.31. 10:34

Kínai akkumulátorgyártó üzem költözhet Debrecenbe

Az Eve Energy olyan nagy autógyártók partnere, mint a Daimler, a BMW, vagy a Jaguar Land Rover.

Forrás: Eve Energy

Emelkedésnek indultak a kínai akkumulátoróriás, az Eve Energy részvényei, miután bejelentette, Magyarországon, ezen belül Debrecenben tervez akkumulátorgyárat építeni elektromos autók számára – adta hírül a Yicai Global.


Mint írták, a cég a cívisváros egyik gazdasági övezetében 45 hektár területet vásárol a megállapodás szerint – hivatkozva az Eve Energy kijelentésére, miszerint szándéknyilatkozatot írtak alá a beruházásról.


A hír szerint az új gyár egy fontos lépés a kínai vállalat számára versenyképességének, egyben termelésének növelése szempontjából. A vállalat több gigantikus terjeszkedési tervéről is lerántotta a leplet a tavalyi év során, melyekkel a növekvő vásárlói igényeket elégítenék ki. A Yicai Global szerint egyelőre a cég nem közölt további részleteket a beruházásról, annak befektetései költségeiről, az esetleges partnerekről, vagy a gyár építésének időintervallumáról.


Egy biztos, a BMW debreceni gyárához tökéletesen illik a – partnerként akár nemsoká városunkban is elérhető – Eve Energy profilja. Mint azt nemrég Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter a jövőbeni gyár első épületeinek építési munkálatait látogatva elmondta, a BMW egy teljesen új, tisztán elektromos platformra épülő autó (Neue Klasse) gyártását hozza Debrecenbe, így a gyár globális szempontból is stratégiai jelentőségű lesz.


Megkeresésünkre a tárgyalások tényét a Debreceni Polgármesteri Hivatal is megerősítette, hozzátéve, ezek még folyamatban vannak. 

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában