Ingyenes lehetőség

2021.10.19. 14:45

Borral kapcsolatos képzésen vehetnek részt a debreceni vendéglátósok

Milyen bort érdemes felszolgálni a vendégeknek? Kiderül a Magyar Turisztikai Ügynökség egynapos kurzusán.

Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség

Elindult a Magyar Turisztikai Ügynökség tízállomásos Bor a vendéglátásban című képzéssorozata, amelynek célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásának bővítése. Az egynapos, tartalmas kurzus minden borral foglalkozó számára tartalmaznak érdekes és hasznos ismereteket. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az egyes helyszínek befogadóképessége ötven főben maximált, és belépéskor védettségi igazolványt kell felmutatni – tájékoztatta portálunkat a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Az eseménysorozat egyik állomása október 28-án Debrecen.

Még lehet jelentkezni

Mi alakítja a hazai borok karakterét, és melyek az egyes borrégiók legelterjedtebb fajtái? Hogyan állapítsuk meg, hogy az adott bor milyen jellemzőkkel bír, és hogyan kóstoljuk helyesen bort? Melyek a borkínálás alapvető szabályai és vendégmarasztaló trükkjei? Mire érdemes figyelni a borlap összeállításakor, és melyek a bor-étel párosítás alapelvei? Többek között ezekről is hallhatnak a résztvevők a Bor a vendéglátásban képzéssorozat egyes állomásain, ahol neves szakemberek avatják be a jelenlévőket a borászat, a borkínálás és a bor-étel párosítás alapjaiba. A jellemzően éttermi és szállodai szakembereknek workshop jelleggel lehetőségük nyílik konkrét, gyakorlatias kérdéseiket feltenni.

A tanfolyam résztvevői a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított tanúsítványt kapnak. A tavalyi képzésen hét helyszínen kétszázötven fő vett részt, a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszínek száma idén bővült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában