Közbeszerzés

2021.09.17. 10:30

Négy különböző szolgáltató végzi a közösségi és zöldterületek fenntartását Debrecenben

Kiválasztották azokat a cégeket, melyek Debrecen parkjai, útjai állapotáért felelnek majd.

20210906 Debrecen Szabó Magda sétány, illusztráció Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló

Fotó: illusztráció / Napló-archív

Kihirdette a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a városi közösségi és zöldterületek fenntartása érdekében meghirdetett nyílt közbeszerzési eljárás eredményét. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent közlemény szerint a városi közösségi és zöldterületek fenntartásának vállalkozási szerződését öt részajánlattételi kör alkotja.

Az első a Nagyerdő – ezt az „Agrarius” Ipari és Szolgáltató Kft. végezheti. A belvárosét a Bazár Parking 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., ahogyan a „belső gyűrű”-ként jelölt területért is ez a vállalkozás a felelős. A „nyugat területegység” néven szereplő rész munkáit az Uniszol-Létesítménygazdálkodási Zrt. nyerte el. Végezetül az ötödik rész, a „kelet területegység” az ITK City Operations Kft. fenntartásába kerül. A feladatokra mindösszesen nettó 3,7 milliárd forintnyi keretösszeg áll rendelkezésre a következő 36 hónapra.

A kutakra is figyelnek

A Nagyerdőn a zöldterület-fenntartással érintett területek mennyisége összesen 425 ezer 177 négyzetméter, melyből 355 ezer 617 négyzetméter Natura 2000 terület és/vagy helyi védett terület. A köztisztasági munkákkal érintett úttest, járda, parkoló, megállóhely nagysága összesen 33 ezer 366 négyzetméter.

A belváros területegységben a zöldterület-fenntartással érintett területek mennyisége 115 ezer 18 négyzetméter, melyből 4801 négyzetméter helyi védett terület. Az elvégzendő munkák közé tartozik a fentieken túl a felszíni rágcsálómentesítés, szúnyogirtás, méhbefogás, darázsirtás, játszóterek, kondiparkok ellenőrzése is, 9 szökőkút és 10 ivókút üzemeltetése, karbantartása és felügyelete. A köztisztasági munkákkal érintett úttest, járda, kerékpárút, megállóhely nagysága összesen: 80 ezer 705 négyzetméter. A tervezetten elszállítandó, illegálisan elhelyezett hulladékok mennyisége 20 tonna.

A „belső gyűrű” területén a zöldterület-fenntartással érintett területek mennyisége tájékoztató jelleggel 533 ezer 494 négyzetméter. Itt az illegálisan elhelyezett hulladékok várható mennyisége 30 tonna.

A „nyugat területegységben” a zöldterület-fenntartással érintett területek mennyisége 1 millió 666 ezer 879 négyzetméter. A köztisztasági munkákkal érintett úttest, járda, parkoló, kerékpárút, megállóhely nagysága összesen 454 ezer 279 négyzetméter.

Sokrétű feladatok

A „kelet területegységbe” a zöldterület-fenntartással érintett területek mennyisége tájékoztató jelleggel 611 ezer 286 négyzetméter. A köztisztasági munkákkal érintett úttest, járda, kerékpárút, megállóhely nagysága összesen 230 ezer 393 négyzetméter.

Mindegyik területen a fentieken túl elvégzendő munkák közé tartozik egyebek mellett a gyepfelületek fenntartása, cserje-, talajtakaró- és sövényfelületek fenntartása, park- és parki sorfák, örökzöldek fenntartása, továbbá (ahol van) az ivó- és szökőkutak fenntartása. Gondot kell fordítani a köztéri műtárgyak fenntartására, az illegális szemétlerakók felszámolására, a Nagy­erdőn a vízfelület tisztán tartására is.

Az érintett társaságok feladata a közterületi automata öntözőrendszerek üzemeltetése, a szemétszedés, takarítás, seprés, hulladékszállítás, felszíni rágcsálómentesítés, szúnyogirtás, méhbefogás, darázsirtás, játszóterek, kondiparkok ellenőrzése, a köztisztasági munkákkal érintett úttest, járda, parkoló, megállóhely takarítása, mosatása is. Ugyanakkor idetartozik a szilárd burkolatú utak gépi seprése, járdák takarítása, közösségi közlekedési járművek megállóinak kézi takarítása, valamint a hulladékgyűjtők ürítése, hulladék szállítása, utcai hulladékgyűjtők pótlása, javítása és (ahol van) a nyilvános illemhely üzemeltetése, karbantartása is.

Vass Attila

Borítókép: A kellő tisztaság biztosítása vagy a növények pótlása is a munkák közt szerepel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában