Hirdetés

2021.08.06. 16:26

Válassz mixer iskolát okosan!

Amikor mixer tanfolyamon gondolkozol, meg kell vizsgálnod sok-sok kérdést az iskolával kapcsolatban, ahova jelentkezni szeretnél. Összeszedtük néhány pontban, hogy mit és miért érdemes megfigyelned, továbbá milyen szempontok szerint érdemes választanod.

Fotó: bestmixer.hu

1. Újonnan nyíló, vagy régi múltra visszatekintő iskola

Ha csúnyán szeretnék fogalmazni, manapság már mindenki IS nyit egy mixeriskolát, aki valaha megkevert egy jó italt, tehát választék van bőven. A kérdés már csak az, hogy melyik a jobb választás? Azt választani, ami egy hete nyitotta meg a kapuit, vagy azt, amelyiknek van múltja, értékei, és ismeri mindenki. Nos, a legjobb, ha mindkét iskolát megnézed. Megnézed a helyszínt, a felszereltséget, az oktatóanyagot, azt, hogy milyen végzettséget igazoló dokumentumot kapsz majd, és természetesen a legfontosabb, hogy hivatalos képzőről van-e szó! Ha mindenhol minden stimmel, gondolkozhatsz azon a fontos kérdésen, hogy egy kezdő iskolába, vagy egy országosan híres iskolába jelentkezel. Szerintem az utóbbit fogod választani, hiszen lássuk be, mégiscsak jó az, ha meg tudod nézni, hogy mennyien jártak oda, ha látod a folyamatos mozgást, ha látod, hogy napról napra mindig történik valami, és ez így van évek óta. Válaszd a biztosat, a bizonytalan új helyett!

Fotó: bestmixer.hu

2. Milyen tanfolyamok vannak?

Általában az jelentkezik mixer tanfolyamra, akit valóban érdekel ez a szakma. Mindent meg szeretnél tanulni, ami kapcsolódik hozzá, Te akarsz majd a legjobb lenni, legalábbis fiatalon én is így gondolkoztam. Az nem lehet, hogy valamit ne tanuljak meg, hiszen ezzel szeretnék foglalkozni! Itt jön az, hogy aki mixer tanfolyamot választ, nem elégszik meg pusztán az alapokkal. Tehát érdemes olyan iskolát választanod, ahol nemcsak mixer tanfolyam van. Nézz utána, legyenek olyan továbbképzések, amik szükségesek a profi mixerré váláshoz, és legyenek kapcsolódó képzések, hiszen a vendéglátáson belül soha nem elég csupán egyetlen dologhoz érteni. Miért mennél egy másik iskolába pl. barista tanfolyamra, vagy manager tanfolyamra, ha van olyan hely is, ahol mindet el tudod végezni, ha úgy tartja kedved?

Fotó: bestmixer.hu

3. A tanfolyam időpontja

Szintén egy fontos kérdés, hogy mikor indul az a bizonyos tanfolyam? A weboldalon látsz egy időpontot, ami a tanfolyam időpontját mutatja. Nézzük meg részletesebben. Amikor mixer tanfolyamra jelentkezel, az általános folyamat a következő kell, hogy legyen: leadod a jelentkezésedet a weboldalon, egy napon belül felhívnak, időpontot egyeztettek részletes tájékoztatásra, ahol mindent elmondanak és mindent meg tudsz nézni, majd beiratkozol egy felnőttképzési szerződés aláírásával. Ha ez így zajlik, és az általad kiszemelt időpontra azt a választ kapod, hogy természetesen a tanfolyam elindul, akkor jó helyen vagy! Azonban, ha azt a választ kapod, pl. hogy még nem biztos az időpont, meglátjuk, összejön-e a csoport, vagy hogy majd telefonáluk a kezdés miatt, akkor azt gondolom, túl sok a bizonytalan tényező, rossz helyen jársz, szerintem ne iratkozz be!

4. Apróságnak tűnik, mégis fontos

Végezetül szeretném megemlíteni, hogy egy mixer tanfolyam legfontosabb része a gyakorlati oktatás, ezért mindig kérdezd meg, hogy minden koktélt el is készíthetsz-e, akkor is, ha 12-en vagytok a csoportban. Nem elég egy-egy italt megtanulnod, az összeset el kell készítened, be kell gyakorolnod! A „sufni tuning” iskolák büdzséjébe ez biztosan nem fér bele, hiszen nagyon költséges lenne, rengeteg alapanyag-felhasználással jár. Válaszd azt, ahol biztosítanak róla, hogy ez így lesz, vagy akár ismerősöktől is gyűjthetsz ezzel kapcsolatos információkat.

Egyszóval járd körbe a témát figyelmesen, olvass utána, nézd meg a weboldalt, a facebook oldalt, ismerd meg a végzett diákok véleményeit, és dönts okosan! :)

A Bestmixer iskola 10 éves múltra tekint vissza a vendéglátós képzések területén. Mixer tanfolyamát az ország számos pontján megtalálod, látogass el a weboldalra, válaszd ki a hozzád legközelebb eső irodát, és válogass kedvedre a tanfolyamok közül!

A Bestmixer iskola debreceni központját a Halköz Üzletházban találod.

Cím: 4025.Debrecen, Simonffy utca 4.

Elérhetőség és adatok

1055 Budapest, Nagy Ignác u. 19/A.

[email protected]

+36 20 612 1000 | 06 1 215 0574

Adószám: 23797819-2-41

Cégjegyzékszám: 01-09-978343

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/004199

(hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában