Parkolóhelyek

2021.08.24. 13:40

Megépülhet a Sas utcai mélygarázs Debrecenben

Közbeszerzési eljárás keretében keresik a kivitelezőt a 4 szintes létesítmény létrehozásához.

20210215 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Sas utca régi városháza.

Fotó: Napló-archív

Megjelent a felhívás a Sas utcai mélygarázs létesítéséről az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben. Eszerint egy 6971 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkező, 4 szintes, 207 parkolóhelyes mélygarázst építtetne az önkormányzat a Régi Városháza alatt.

A létesítmény 12 méter mélyen kapna helyet. A közbeszerzési kiírásból kiderül az is, hogy a résfalazást követően kezdődhet meg a munkavégzés. A teljes kivitelezés alatt különös tekintettel kell lenni a Régi Városháza épületének állagmegóvására, ugyanis a Sas utcai épületszárnya műemléki védettséggel bír. A projektre szeptember 7-ig lehet pályázni. A nyertes ajánlattevőnek 13 hónapja lesz a munka elvégzésére.

Inkubációs központ is lesz

A fentiek kapcsán a Napló arról is érdeklődött az önkormányzattól, hogy fennállnak-e még a korábbi cikkünkben foglaltak, amelyek szerint „az érintett területen lévő fák kivágása elkerülhetetlen, azonban a beruházással együtt megvalósuló parkosítás keretében a kivágott fák pótlása meg fog történni, és az úgynevezett Mackós kutat is ebben a parkban helyezik el majd.” Megkérdeztük azt is, hogy az inkubációs központ megvalósul-e a Sas utcai parkban vagy máshol, és ha igen, akkor hol és mikor.

Válaszában a polgármesteri hivatal rámutatott: Debrecen városa elkötelezett a fenntartható környezet megteremtése mellett, ezért minden beruházás során, ahol elöregedett, veszélyes fákat kell kivágni, legalább annyi, de inkább több új fát ültet az önkormányzat. Így lesz ez a Sas utcai mélygarázs kialakításakor is. A közkedvelt Mackós kút szintén helyet kap majd az átalakított területen.

Érdeklődésünkre a hivataltól megtudtuk azt is, hogy az inkubációs központ tervei készen állnak. A létesítmény kivitelezéséhez szükséges forrás a 2021–2027-es európai uniós ciklusban áll majd rendelkezésre.

FR–VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában