felújítások

2021.08.30. 14:53

Jelzőlámpás csomópontok lesznek, aszfaltozásra is számíthatunk

Van, ahol már megvan a kivitelező, másutt még csak keresik, hogy ki fogja elvégezni a munkát.

Nettó 1,17 milliárd forintért a STRABAG Zrt. végezheti el a Bethlen utca és az Egyetem sugárút kétszer kétsávos átépítését; a debreceni önkormányzat augusztus 12-én kötött vállalkozási szerződést a céggel. A beruházás lényege, hogy előzetes önkormányzati kötelezettségvállalással, de összességében állami forrásból bővítik a belvárost és az egyetemvárost összekötő 1,8 kilométernyi forgalmas útszakaszt.

Szélességek, hosszúságok

A Bethlen utcán a Thaly Kálmán utcánál, az Egyetem sugárúton az Ibolya utcánál jelzőlámpás csomópontot alakítanának ki; öt kereszteződésnél térfigyelő kamerákat helyeznek ki. A projektre a Debreceni Mélyépítő Kft. és a Colas Zrt. is pályázott. Eközben az önkormányzat kivitelezőt keres a Csárda utca IV. és V. ütemének építésére. Az augusztus 24-i Közbeszerzési Értesítő szerint a nyertes ajánlattevő feladata 620 méter aszfaltburkolatú út építése 5,5 méter széles burkolattal és 1-1 méter széles útpadkával. Ezenkívül ki kell alakítani a zárt csapadékvíz-elvezető rendszert, valamint a beruházással érintett 620 méter hosszan szennyvízvezetéket szükséges kiépíteni. A projektre szeptember 21-ig lehet pályázni.

RaL, FR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában