koronavírus

2021.07.01. 21:38

Debrecen kisegíti a repteret a nehéz helyzetben

A repülőteret működtető cég veszteségének pótlásáról is döntés született a debreceni közgyűlés legutóbbi ülésén.

Debreceni repülõtér. fotó: Reviczky Zsolt, Világgazdaság

Fotó: MW-archív

A Debrecen International Airport Kft. 2020. évi adózott eredménye mínusz 491 millió 533 ezer forint volt. A veszteség rendezése miatt a tagoknak intézkedést kell hozni a tőkeszerkezet helyreállítása érdekében. A társaságban történő állami tulajdonszerzés kapcsán, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. társaságokért felelős ügyvezető igazgatójának tájékoztatása alapján már folyamatban van a pénzügyi és a jogi átvilágítás. A tőkeszerkezet helyreállítása érdekében pótbefizetés lenne szükséges, mégpedig 491 millió 543 ezer forint összegben. A pótbefizetésről a társasági szerződés jelenleg nem rendelkezik, ezért szükséges a pótbefizetés szabályait meghatározni, továbbá a tulajdonosi összetétel jövőbeli változására tekintettel a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. érdekérvényesítésének erősítése érdekében indokolt a működési szabályokat, hatásköröket kiegészíteni – áll az előterjesztésben.

A testület azt javasolja a Debrecen International Airport Kft. taggyűlésének, hogy a társaság saját tőkéjének helyreállítása érdekében a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. 221 millió, az Airport Debreceni Holding Vagyonkezelő Zrt. 19,5 millió, míg a debreceni önkormányzat 250,6 millió forint pótbefizetésre legyen köteles legkésőbb 2021. szeptember 24-ig.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában