fejlesztés

2021.05.09. 14:07

Szállítócég épít új telephelyet Polgáron

A vállalat tíz éven belül szeretné megszüntetni szén-dioxid-kibocsátását.

Fotó: GW

Időszerű fejlesztéseiről számolt be szerdai online sajtótájékoztatóján a megyénkben is terjeszkedő Gebrüder Weiss Kft. Mint megtudtuk, a harminc éve alapított és az elmúlt évben rendkívül sikeresen teljesítő társaság 2021-ben jelentősen átalakítja struktúráját, és megkezdi történetének legátfogóbb fejlesztési programját. A tervek részeként Varga Bálint, a kft. ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az idén nyáron induló zalaegerszegi és pécsi telephelyek mellett az év utolsó napjaiban a jelenleg Hajdúdorogon működő telephely Polgáron kap majd a korábbinál háromszor nagyobb területen korszerű feltételeket.

– Szeptemberben duális képzési programot indítunk, melyben magyarországi telephelyeinken a szakmai gyakorlati ismeretekbe avatjuk be a logisztikai pályára készülő fiatalokat – tudatta a sajtó képviselőivel Thomas Schauer, a vállalat délkelet-európai régiójának vezetője.

Elektromos járműflotta

Ahogy az az eseményen elhangzott, a konszern évente tíz százalékkal tervezi csökkenteni szén-dioxid-kibocsátását, 2030-ra pedig saját infrastruktúrájával teljesen szén-dioxid-semlegessé szeretne válni. – A vállalat Magyarországon állítja fel első, nullaemissziós, városi-logisztikai feladatokra optimalizált teherautó-flottáját. Az első tucatnyi elektromos meghajtású furgon a jövő év elején Budapest, Győr, Pécs, Zalaegerszeg és Szeged belvárosában megkezdi a károsanyagkibocsátás-mentes házhoz szállítást – jelentette be a sajtótájékoztatón Varga Bálint.

DKE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában