látványtervekkel

2021.02.18. 10:58

Európai színvonalú, egyedi szolgáltatásokat kínáló élményközpont épül Nyíradonyban

Új fejezet nyílik a Debrecent körülölelő térség turizmusában: az épülő látogatóközpont a természetre irányítja a figyelmet.

Fotó: nyíradonyi városháza

Tájékoztatót tartott a látogatóközpont fejlesztéséről Tasó László országgyűlési képviselő, Kres Tünde Tímea, a Gúth-Keled Természetvédelmi és Idegenforgalmi Közhasznú Egyesület elnöke és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai vezérigazgató-helyettese.

Tasó László elmondta, hogy a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatát közfeladatként ellátó Magyar Turisztikai Ügynökség forrásaiból százötvenmillió forint támogatást biztosított, mely a látogatóközpont kiviteli terveinek elkészítésére és a közbeszerzési eljárás lefolytatására használható fel, június 30-ai határidővel.

Az új munkahelyeket létrehozó és a meglévőket megerősítő fejlesztés fontos szerepet tölthet be a gazdaság újraindításában

– hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. A beruházás célja a Debrecent körülölelő térség turisztikai vonzerejének és a gazdasági versenyképességének növelése. A komplex fejlesztés bemutatja az erdő közjóléti funkcióiból adódó előnyeit, élményközpontokkal gazdagítva és egységessé formálva a meglévő turisztikai kínálatot, ráirányítva a figyelmet az erdő pihentető, energiát adó, de csak az emberrel teljes harmóniájára. Ezzel minden korosztályt kiszolgálva, családi, baráti és szakmai közösségeket ismertethet meg az Alföld legnagyobb erdő- és vadvilágát biztosító, kiemelkedő jelentőségű Gúthi-erdővel és környezetével.

Kres Tünde Tímea részletezte a fejlesztés legfontosabb elemeit. A rendezvénytermek, moziterem, mese- és fényerdő, a különleges látványtó, a wellness-, sport- és további rekreációs szolgáltatások valamennyi eleme az erdei harmóniát helyezi előtérbe. Az új attrakciók, a gasztrofalu a térség kulináris értékei közül a vadételek sokszínűségére hívja fel a figyelmet. A sportszolgáltatások és kondiparkok, a szálláshelyfejlesztések, a négycsillagos szálloda mellett ifjúsági szálláshelyeket és falusi apartmanokat alakítanak ki, valamint túrázási lehetőségeket biztosítanak a vendégéjszakák számának növelése érdekében.

Könnyid László vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a fejlesztés nemcsak a település és a környék életében jelent szintugrást, hanem turisztikai értelemben is európai színvonalú, négy évszakos egyedi fejlesztés valósulhat meg, továbbá hozzájárul, hogy az újraindítás pillanatában kiváló esélyekkel induljanak a versenyképes turisztikai termékkínálatnak köszönhetően.

Blascsák Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában