közös munka

2020.07.14. 21:06

Szoros együttműködés szükséges a kormánnyal

Barcsa Lajos optimista a Debrecen 2030 program fejlesztéseivel kapcsolatban.

Fotó: Napló-archív

A D2030 programot ellenzéki oldalról több kritika is érte, a legtöbbször azt említik, hogy sok az állami fejlesztés, és nem látják, hogy ezek valóban megvalósulhatnak.

– Én optimista vagyok! – nyilatkozta a Naplónak Barcsa Lajos, gazdaságért felelős alpolgármester. A cél, hogy az önkormányzatunk szorosan együtt tudjon működni a kormánnyal. Az Északnyugati Gazdasági Övezet az önkormányzat beruházásában el tudott készülni, meg tudtunk vásárolni 400 hektárnyi területet, s az állami szervekkel együttműködve el tudtuk végezni a BMW által kért tereprendezési munkát. Ez az eset példamutató lehet. Szerintem az politikától átitatott pesszimizmus, ha arra hivatkozva nem támogatják a programot, hogy sok állami fejlesztés van benne. Az előterjesztésből kitűnik, a 2023-ig szóló első ütem 48 milliárd forintos fejlesztési csomagjából az önkormányzat közel 30 milliárd forintot kap. Lesznek olyan állami fejlesztések, amelyeknek később nem mi leszünk az üzemeltetői, emiatt az államnak jogos az az elvárása, hogy azokat ő valósítsa meg – tette hozzá.

SZG

Kapcsolódó cikk:

Debrecen sikereinek titka az együttműködés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában