Helyi gazdaság

2017.07.05. 10:36

Agrárkamara: a grillezéshez is a magyar terméket részesítik előnyben a fogyasztók

Budapest - A fogyasztók a grillezéshez is egyre inkább a magyar terméket részesítik előnyben - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Budapest - A fogyasztók a grillezéshez is egyre inkább a magyar terméket részesítik előnyben - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Kifejtette: Magyarországon a grillezés egyre népszerűbb, a gyártók ehhez igazodva igyekeznek a tudatosabb fogyasztói igényeknek megfelelő, egészségtudatosságot tükröző feldolgozott termékekkel megjelenni a piacon.

Az agrárkamara igazgatója felhívta a figyelmet, magas hőmérsékletnél érdemes figyelni arra, hogy a rácsra akkor tegyék rá a grillezendő terméket, ha a parázs már fehér, ilyenkor a füst nem nyomja el a fűszerezést, és egészségesebb az étel.

A grillezésnél a sertés- és baromfihúsok mellett egyre inkább használnak marhahúst is, sajtot, halat is - tette hozzá.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában