Helyi gazdaság

2016.05.12. 09:52

Az öngondoskodásé a jövő a mezőgazdaságban is

Debrecen - A globális felmelegedés mellékhatásaként az időjárási anomáliák száma megszaporodott.

Debrecen - A globális felmelegedés mellékhatásaként az időjárási anomáliák száma megszaporodott.

Költségérzékeny a gazdatársadalom. Ahol lehet, takarékoskodnak: a vetőmagokon, a növényvédőszereken. Ennek aztán esetenként elszenvedik a negatív következményeit. Egy friss felmérés azt bizonyítja, hogy a mezőgazdasági biztosítások egyre inkább kikerülnek a megspórolandó tételek köréből.

Végre felismerték

A gazdatársadalom és benne a növénytermesztők megértették, hogy az öngondoskodásra az agrárbiztosítások területén is szükség van. Nem várhatnak csak az állam segítő szándékára. Pláne, hogy annak lehetőségei végesek. Szükség van tehát az egyéni biztosításokra. Egy most befejeződött, a növénytermesztők körében végzett felmérés szerint a gazdák fele már legalább egyszer kötött mezőgazdasági biztosítást. És hogy ez mennyire szokássá kezd válni, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a válaszadók 43 százaléka biztosan, ugyanennyi pedig valószínűleg új mezőgazdasági biztosítást szándékozik kötni egy éven belül. Ezen biztosítások tárgya pedig valamely haszonnövény, ugyanis a kötési szándékok döntő többsége erre irányul.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában