Isten éltesse!

2024.02.26. 16:37

Minden napja tevékenyen telik a téglási Esztike néninek

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Zsarnóczay Jánosnét.

Kerekes-Bíró Éva

Szabó Csaba, Téglás polgármestere köszöntötte február 26-án a kilencvenéves Zsarnóczay Jánosnét. Esztike néni csillogó szemmel, mosolygósan mesélte, hogy még most is mindennap tevékenykedik, tésztát gyúr száraztésztának, bevásárol, mos, süt-főz, takarít, teljesen ellátja magát.  

Zsarnóczay Jánosné Esztike nénit köszöntötték Tégláson
Zsarnóczay Jánosné Esztike nénit Szabó Csaba, Téglás polgármester köszöntötte
Forrás: Kerekes-

– A gyerekek jönnek minden nap, kérdezik, mit segítsenek, hozzanak-e valamit a boltból. Megvan mindenem, ha kell, elmegyek a boltba is, megcsinálok mindent magam körül – mondta. Esztike néni 16 éves kora óta dolgozik, mindig talál munkát a házban vagy a ház körül, kora tavasztól késő őszig kertészkedik. Nagyon büszke a konyhakertjére, a díjnyertes pogácsájára és a nagy üvegekben tárolt sokféle száraztésztájára.  

A legbüszkébb azonban a családjára. A falakon és bútorokon lévő sok fénykép mind szép nagy családról árulkodik.

Esztike néni tősgyökeres téglási, ötgyermekes földműves család negyedik gyermeke. Iskolái elvégzése után a Tánácsházán kezdett dolgozni gépíróként, gyermekkorából tisztán emlékszik még a Degenfeld-kastélyban élő grófékra.  

Téglási és hajdúhadházi adminisztrátori munkája után Pestre került, ahol a cérnagyárban dolgozott három műszakban. Ekkor ismerkedett meg férjével, majd Tégláson házasodtak össze, s alapítottak családot. 43 évig éltek együtt, férjét 25 évvel ezelőtt vesztette el. Három gyermekük született. Nyugdíjazásukig mindketten a Hajdúsági Iparműveknél dolgoztak, Esztike néni 38 évig.  

Az ünnepelt 15 évig volt a téglási Ezüst Alkony Népdalkör tagja. Ma már hat unokával és két dédunokával büszkélkedik, és boldogan meséli, milyen meglepetés volt számára a szombati születésnapi ünnepség, amit családja titokban szervezett neki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában