Virágos udvar, rendezett ház

2023.08.27. 12:42

Megvannak a legszebb sámsoni kertek, díjazták is a gondos gazdákat

Hajdúsámson helyi, Virágos udvar, rendezett ház nevű programjára idén közel 35-en neveztek szebbnél szebb kertjeikkel.

Dandé Melinda

Dandé Lászlóné alpolgármester a Virágos udvar, rendezett ház program nevezőivel

Forrás: Dandé Melinda

A pályázat célja rendezett városkép létrehozása. Hajdúsámson szépítése, ápolt, virágos környezet kialakítása a magántulajdonú ingatlanokon, valamint motivációt adni a lakosok számára. 

Önkormányzatunk számára öröm, hogy évről évre növekszik a nevezők száma, akik portái példaértékűek. Szeretném megemlíteni, hogy több háznál tapasztaltuk azt, hogy már az utcafront is virágosítva, fásítva van, mely szintén példaértékű. Egyszóval, így is lehet

– fogalmazott Dandé Lászlóné alpolgármester, az esemény megálmodója.

A díjazottak

Ebben az évben is hagyományos és modern kategóriában lehetett leadni a nevezést, mindkettőnél I-III. helyezéseket hirdettek.

A hagyományos kategória első helyezését Nagy Imréné érte el, második lett Csire Imre, és két harmadik helyet ítéltek oda, Sándor Gábornénak és Sándor Istvánnak.

A modern kategória első helyét Ésik Józsefné szerezte meg , második helyen Hamar János végzett, és itt is két harmadik helyezett lett: Sólyomné Czirják Nikolett mellett Bora Szilvia és Bora János vehetett át oklevelet.

Örökös nevezési címet adományoztak Varga Sándorné Juci néninek, aki közel 90 évesen szeretetteljesen ápolja, gondozza kertjét.

Minden résztvevőt emléklappal és ajándékkal jutalmaztak a szervezők, és készítettek egy videót is, melyen bemutatták a rendezett, virágos udvarokat.

- A 2023-as Virágos Magyarország környezetszépítő mozgalom több száz nevezői között vagyunk mi is, úgy éreztük, hogy gazdagodott virágosításunkkal mi is részesei lehetünk a felhívásnak – árulta el az alpolgármester.

A mozgalom szakavatott zsűrije, Nagy Attila, Berettyóújfalu önkormányzatának kertésze és Kuhn András, Debrecen főkertésze személyesen is kilátogatott a szemlére, mely során jó tanácsokat, észrevételeket tolmácsoltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában