Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

2022.10.01. 12:30

Teljesítménytúrát tartottak a Bihari-síkon

Földesről indultak a túrázók.

Forrás: Simay Gábor/Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldala

Szeptemberben a Bihar Közalapítvány a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével első alkalommal rendezte meg a Bihari-sík teljesítménytúrát. Bár az előző napok esős időjárása nem volt kedvező előjel, a túra napján szerencsére nem túl meleg, de napos időjárásban volt részük a túrázóknak, akik szép számban jelentek meg Földesen, a túra startpontjánál – tudatta közösségi oldalán a nemzeti park.

Kiemelték, a túra útvonalának része volt a Bihari-sík tanösvény is, ahol a HNPI munkatársainak segítségével rövidebb-hosszabb ideig ismerkedhettek a résztvevők a tájegység élővilágával.

A megfigyelőtornyokból – melyek a túra állomásaiként is szerepeltek – a résztvevők láthatták a legelésző bivalygulyát, táplálkozó kanalasgémeket (Platalea leucorodia) figyelhettek közelről és színes gyűrűs nyári ludak (Anser anser) jelölésének leolvasásában segíthettek. – A szerencsésebbek ritkábban szem elő kerülő fajokat, például kőforgatókat (Arenaria interpres) is láthattak – fogalmaztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában