négylábú barát

2021.12.03. 16:00

Monával együtt vált teljessé Kerekes Grétáék élete

Csak azok kössék össze a mindennapjaikat egy háziállattal, akik tudják, mire vállalkoznak.

Fotó: Kerekes Gréta-archív

Az ünnepek közeledtével az állatvédő egyesületek rendszerint felhívják a figyelmet arra, hogy ne ajándékozzunk élő állatot karácsonyra. A legtöbb gazditól, illetve szakembertől azt halljuk, a kutyatartás nagy felelősséggel jár. Lapunk olvasóinak bizonyára nem kell bemutatni Kerekes Gréta gátfutót, ugyanis egy debreceni származású élsportolóról van szó. Most kivételesen mégsem a sporteredményeire voltunk kíváncsiak, hanem arra, milyen az élet egy négylábú kedvenccel.

Fotó: Kerekes Gréta-archív

Akik figyelemmel követik a fiatal nő közösségi oldalait, tudják, hogy a sportoló csaknem egy éve egy ausztrál juhászkutya, Mona gazdája. Rengeteg fotót láthatunk róluk, amelyek elárulják, milyen szoros köztük a kapcsolat. Kerekes Gréta elmondta, már nagyon rég vágyott arra, hogy legyen egy kutyusa, de az élet mindig közbeszólt. Mindig azt hallgatta, óriási felelősséggel jár egy háziállat, ezért is döntött úgy, hogy csak akkor köti össze az életét egy négylábúval, ha megérett rá.

– Csak az döntsön kutyus mellett, aki képes áldozatokat hozni, mert bizony teljesen megváltoztatja az életünket egy új kis élőlény – szögezte le. Mint elmondta, úgy érzi, felnőtt a feladathoz. Tudták a párjával, hogy nehéz időszak elé néznek, de nagyon szerették volna Monát, és le nem cserélnék semmire.

– Korábban mindkettőnknek volt otthon négylábúja, de az teljesen más, amikor párként döntünk amellett, hogy együtt szeretnénk nevelni egy állatot. Mona nagyon önfejű eb, de mi így szeretjük. Bevallom, sokszor kihoz a sodromból, de abban a pillanatban is imádom. És a karácsony közeledtével tényleg csak azt tudom tanácsolni, hogy azok döntsenek kutyus vagy cica mellett, akik igazán szeretik majd őt, és törődni fognak vele. Sokszor nyűggel jár, mivel Mona lakásban van tartva, így sokkal többet kell például porszívózni is. De tudtuk, mit vállalunk, ezért nem zsörtölődünk emiatt – mondta. Megjegyezte: azt kapta, amire vágyott. Nem volt eddig sem hiánya szeretetben, de úgy érzi, Monával együtt teljes az életük.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában