Apák napja

2020.06.21. 09:00

Tisza Tibor: a megoldás apaként sem mindig egyszerű

A sportoló szerencsésnek tartja magát, hogy gyermekeinek minden fontosabb eseményén jelen lehetett.

Debrecen 20200302 Labdarúgás 2020 Talent Management tehetséggondozó program Fotó Török Attila Nemzeti Sport Tiszta Tibor

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A profi sportolókat, főleg a futballistákat sokan irigylik. A csillogás és a hírnév vonzó lehet, de mennyi lemondással jár az élsport?

– Mivel mindig ugyanabban a városban éltünk, ahol fociztam, végig a családom mellett lehettem. Így talán több időt is tölthettem a gyermekeimmel, mint egy hétköznapibb munkát végző apuka – nyilatkozta lapunknak Tisza Tibor, a DVSC korábbi támadója. Bár ez meglepő lehet, a volt focista kifejtette, aktív pályafutása során a futball 3-4 órás elfoglaltságnak számított az életében, a fennmaradó időt viszont a szerettei körében tölthette.

Előnyére vált a sport

– Ha idegenbeli meccsre utaztunk vagy edzőtáborba vonultunk, akkor néhány napot a családomtól külön töltöttem. Emellett viszont a két edzés közötti szünetekben és a meccseket leszámítva este is otthon tudtam lenni. Összességében úgy gondolom, hogy apaként talán előnyömre is vált, hogy fociztam – nyilatkozta mosolyogva a korábbi debreceni gólvágó.

De vajon a labdarúgásban tapasztaltakat lehet-e kamatoztatni a gyereknevelésben?

„A karrierem során átélt szituációk gyakran visszaköszöntek. Az apai teendők ellátásakor sokszor kerültem olyan kihívások elé, amelyekre a megoldás, akárcsak a pályán, nem volt kézenfekvő”

– vont párhuzamot. Hozzátette, szerencsésnek tartja magát, hogy kivehette a részét a fürdetésből, pelenkázásból és az etetésből, valamint hogy a gyermekei életének minden fontosabb eseményein jelen lehetett.

Az apakép is fontos

A volt játékos könnyen boldogul az ifjakkal, hiszen jelenleg tehetséggondozással foglalkozik a Tisza Talent Managementben, és a két gyermekével is szoros, bensőséges viszonyt ápol. Elmondása szerint ahhoz, hogy valaki jó apává váljon a közös hang megtalálásán túl más kompetenciák is szükségesek. – A gyerekek számára az apakép kialakítása is fontos. A jó apa döntéseket tud hozni, amiért vállalja a felelősséget, megrendíthetetlen totemoszlopként áll a gyermekei mellett, és olyan stabilitást nyújt, ami túlmutat az anyagiakon – foglalta össze Tisza Tibor.

SzG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában