Debrecziner Gourmet Fesztivál

2019.06.17. 11:35

A tökéletes fánk titkát is elárulták (videó)

A gasztronómiai bemutatók és ételek forgatagában virág alakú fánkokat is találtunk.

Fotó: Kiss Dóra

Június harmadik hétvégéjén tetőzött a hőség, viszont a 4. Debrecziner Gourmet Fesztivál több mint 25 kiállítóját ez sem tántorította el, hogy elcsábítsák ételeikkel a debreceni közönséget. A Nagyerdő szívében megrendezett esemény azt tűzte ki céljául, hogy megmutassa, hol tartanak, akik ma a vidéki Magyarországon a csúcsgasztronómiát képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról és food truckokról, vagy kiváló kistermelőkről s cukrászokról. A standok között figyelmesek lettünk egy igazán kívánatos fánkokat kínáló pultra, s kiderült, nem más készítette az édességeket, mint Szabi, a pék.

Egy része itt marad

Szabadfi Szabolcs négy éve egy sötét pincében nyitotta meg első vállalkozását, ma már nyolcvan alkalmazottja van. A Bocuse d’Oron is remeklő séf, Széll Tamás tőle rendeli a kenyeret, és Jamie Oliver őt kérte fel, hogy alakítsa ki a budapesti étterme „kenyérvonalát”, sőt, a Viasat3-on futó Ide süss! című magyar főzőműsor zsűritagja volt.

– Szabis fánkokat készítettünk, amik Debrecenhez méltón virág alakúak, utalva ezzel a hangulatos Virágkarneválra – kezdte a kis meglepetéssel a pékmester. Elmondta, hogy magánszemélyként többször járt már a városban, amit imád, ez a fesztivál pedig „maga a tökély”. – Annyi szeretetet kaptunk: felmentem a színpadra, ahol kovászt hintettem, majd lett egy kis dzsembori a kemence előtt, s mindenkivel átbeszéltük, hogyan kell kovászt készíteni. Azt hiszem, egy kis részem itt marad Debrecenben, egy csodálatos hétvége kerekedett a Nagyerdő fái alatt – lelkesedett Szabi.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában