Minden rosszban van valami jó

2020.09.18. 14:00

Az alkotásba menekültek a Republic zenészei

A születésnapos Halász Gábor néhány időszerű tudnivalót is elárult a zenekarról.

20200906 Egervár Republic könnyűzenei együttes koncertje a várkastélyban fotó Gyuricza Ferenc GYF Zalai Hírlap

Fotó: MW-archív

Csütörtökön ünnepelte 49. születésnapját a Republic együttes gitárosa, a debreceni kötődésű Halász Gábor. A Napló érdeklődésére elmondta, a szakmabeliekhez hasonlóan az ő fellépéseiket is vagy visszamondták, vagy szerencsésebb esetben áttették a következő évre. – Azon a néhány koncerten is, amit megtartanak, azt látni, hogy az emberek félnek a vírustól – számolt be tapasztalatairól.

Az együttes az idén nagyszabású koncerttel ünnepelte volna fennállásának 30. évfordulóját a Papp László Budapest Sportarénában. Ezt végül a vírushelyzet miatt eltolták 2021. március 13-ára. – A járvány ellenére érdekes módon napi szinten vesznek rá jegyeket az emberek – osztotta meg Halász Gábor. A Republic nemrég jött ki új albummal, Magyarazűrben címmel.

„A legtöbb zenekar az alkotásba menekült a koncertek helyett”

– emelte ki a gitáros.

Koncert helyett edzőterem

Elmondta, ők is adtak és adnak is majd ki dalt ebben az időszakban. Külön megemlített egy számára kedveset, amely mostanában jelent meg, az Élni jót – ezzel szeretnék inspirálni az embereket a vírus keltette helyzetben. Halász Gábor néhány személyes információt is megosztott a Naplóval. – Így, hogy nem kell koncertezni a hétvégén, több időt tudok tölteni a családommal, például a legkisebb gyerekem felcseperedésében is aktívabban részt tudok venni – fejtette ki. Hozzátette, soha nem gondolta volna magáról, de elkezdett edzőterembe járni, ahol le tudja vezetni a fölös energiát.

GCS

Borítókép: Patai Tamás gitár (balról), Boros Csaba basszusgitár, Halász Gábor gitár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában