NB II-es labdarúgó-bajnokság

2024.05.27. 09:52

Gera a múlton rágódik, Mátyus nem keres kifogásokat (videó)

Véget ért az NB II-es labdarúgó-bajnokság is, az aranyérmes Nyíregyháza mellett a Győr jutott fel az élvonalba, a Vasas hoppon maradt, Gera Zoltán szeretné folytatni a munkáját. A PMFC hazai pályán csak döntetlent játszott a Szeged csapatával, így kiesett az NB II-ből. A pécsiek edzője, Mátyus János magára vállalta a felelősséget.

MW

Gera Zoltán, a Vasas vezetőedzője a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 34., utolsó fordulójában játszott Vasas FC–Soroksár SC mérkőzésen az Illovszky Rudolf stadionban 2024. május 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

A Győr az előző fordulóban az NB II-es idény egyik legjobb meccsén 3–2-re legyőzte a Vasast, így a feljutásért vívott harcban hatalmas előnybe került. A győriek, ahogy ígérték, győzni mentek Ajkára, és győztek is 1–0-ra, így az már nem osztott-szorzott, hogy a Vasas 4–0-ra kiütötte a Soroksárt.

Az ETO FC Győr játékosai és szurkolói ünnepelnek, miután csapatuk 1–0-ra győzött az FC Ajka ellen a Merkantil Bank Liga NB II. 34., utolsó fordulójában játszott mérkőzésen az Ajkai Városi Sportcentrumban 2024. május 26-án. A Győr ezzel kilenc év szünet után újra az NB I-ben szerepelhet
Fotó: Katona Tibor / Forrás: MTI

Keserédes győzelem

Az angyalföldiek edzője, Gera Zoltán szerint nem az utolsó fordulóban vesztették el az esélyt a feljutásra.

Keserédes győzelem a mai. Voltak olyan meccsek, amelyeket meg kellett volna nyernünk, gondolok például a Tiszakécske elleni hazai mérkőzésre vagy a Győr ellenire, az akkor elvesztegetett pontok hiányoztak a sikerhez. Most szomorkodunk, de nyilván átgondoljuk a helyzetünket, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő

– ismerte el Gera Zoltán a lefújás után.

A Pécs csak magát okolhatja

A másodosztály utolsó fordulójának másik legnagyobb kérdése a kiesők kiléte volt. Az már korábban eldőlt, hogy a Mosonmagyaróvár, a Tiszakécske és a Siófok búcsúzik, de a Pécsnek még volt lehetősége kiharcolni a bennmaradást. Nem élt vele, csak döntetlent játszott otthon a Szegeddel, ugyanakkor a BVSC-Zugló is szerzett egy pontot a Bp. Honvéd elleni meccsen, így a fővárosi csapat őrizte meg a tagságát a másodosztályban, a pécsiek pedig kiestek.

– Ezer meg egy okot és kifogást sorolhatnék, de nem teszem, mert nem kenyerem. Attól a perctől, amikor vállaltam a vezetőedzői posztot, én lettem a felelős a szakmai munkáért, és mivel nem sikerült kivívnunk a bennmaradást, ezért az első számú felelős én vagyok. Rengeteg kifogásom lenne, de inkább maradjunk annyiban, hogy borzasztóan sajnálom

– nyilatkozta Mátyus János, a pécsi együttes edzője.

A Pécs az idei szezonban nagyon gyengén focizott, az egész mezőnyben a legkevesebb gólt (20) rúgta, és Mátyus Jánossal a 12 meccsen szerzett 10 pont nem volt elég a bennmaradáshoz. Az egykori középhátvéd egy év alatt már a negyedik edzője volt a Pécsnek, amely az NB III-ban folytatja a következő évadban.

A nagy múltú Haladás ugyan a tabella alapján bennmaradt, ám jogerősen nem kapta meg a licencet az MLSZ-től az NB II-höz, így még nem tudni, hogy a nyáron Szombathely csapata melyik osztályban szerepelhet majd.

NB II, 34. (utolsó) forduló

BVSC–Bp. Honvéd 0–0
Csákvár–Tiszakécske 1–2
Gyirmót–Haladás 2–1
Kazincbarcika–Budafok 1–1
Mosonmagyaróvár–Siófok 1–3
Pécs–Szeged 1–1
Ajka–Győr 0–1
Vasas–Soroksár 4–0
Kozármisleny–Nyíregyháza 0–2

Az élcsoport végeredménye: 1. Nyíregyháza 79, 2. Győr 69, 3. Vasas 67.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában