Labdarúgó NB II

2024.03.05. 09:45

Lipcsei Péter a bravúr után elmondta, mire buzdítja a fiatalokat

Kisebb meglepetésre az éllovas Nyíregyháza Spartacus csak 1–1-es döntetlent játszott a Soroksárral a labdarúgó NB II 23. fordulójának zárómérkőzésén. A soroksáriak edzője, Lipcsei Péter szerint akár a győzelmet is megszerezhették volna a szabolcsiak ellen.

MW

A Soroksár vezetőedzője, Lipcsei Péter a labdarúgó NB II 38., utolsó fordulójában játszott Vasas FC–Soroksár SC mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2022. május 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A bajnokság élén álló Nyíregyháza Spartacus Balmazújvároson játszott a Soroksárral. Sűrű napok álltak a nyírségi csapat mögött, mivel egy hete Győrben nyert nagyon fontos bajnokit, majd Gyirmóton készült a szentlőrinci kupameccsre, amit ugyancsak megnyert Tímár Krisztián gárdája.

Utolsó pillanatba egyenlített a Szpari

Már a 26. percben vezetést szerezhettek volna a hazaiak. Egy beadást követően Novákot rántotta le Say a tizenhatoson belül. A tizenegyest maga a sértett végezte el, ám a soroksáriak kapusa, Mergl Szabolcs remek ütemérzékkel beleért a labdába, amely végül a jobb oldali kapufáról pattant ki. A második félidőben Lipcsei Péter csapata is büntetőhöz jutott – derült ki az Origó oldaláról. Köböl Krisztián nem izgulta el a dolgot, s magabiztosan értékesítette a tizenegyest. A hajrában azonban megmentett egy pontot a Nyíregyháza, a csereként beálló Temesvári lőtt gólt egy kapu előtti kavarodást követően.

Tímár Krisztián a döntetlen dacára büszke a csapatára

A lefújás után a Nyíregyháza edzője nem bosszankodott a pontvesztés miatt, büszke volt a játékosaira.

Rengeteget utaztunk a múlt héten, de ennek ellenére nagyon jól beleálltunk a meccsbe, viszont a játékunk pontatlan volt. Kihagytuk a tizenegyest, de végig hittünk abban, hogy legalább döntetlenre tudjuk menteni a mérkőzést. Örülünk az egy pontnak, ebben most ennyi volt

mondta el Tímár Krisztián, aki hozzátette, hogy már a Budafok elleni bajnokira koncentrálnak.

Lipcsei visszavont aláírása…

– A mérkőzés előtt aláírtam volna az egy pontot, de a játék képe alapján nem – árulta el Lipcsei Péter, a soroksáriak edzője. Az egykori Fradi-játékos szerint a Nyíregyháza nem nagyon lepte meg őket semmivel, mivel szerinte csak a beadásokat erőltették a magas játékosaik irányába.

– Az utolsó passzokra jobban odafigyelhettünk volna, és akkor talán győztesként távozunk. De tudjuk, hogy nekünk nem Nyíregyháza ellen kell nyerni – nyilatkozta Lipcsei Péter.

A Soroksár vezetőedzője ezután a klubja filozófiájáról beszélt.

– Soha nem fogunk beállni bekkelni, mi mindig azt mondjuk a játékosoknak, hogy merjenek futballozni. Négy fiatal játékossal kezdtünk, és a csapat így is maradéktalanul helytállt

– mondta el a fővárosi csapat edzője, aki szerint a játék képe alapján is rászolgáltak a döntetlenre.

Az immár 11 kör óta veretlen szabolcsiaknak 16 győzelem és egy vereség mellett ez volt a hatodik döntetlenjük a másodosztály mostani idényében. A Nyíregyháza kilenc ponttal előzi meg a második Győrt és tízzel a harmadik Vasast.

Merkantil Bank Liga NB II, 23. forduló:

Nyíregyháza Spartacus FC–Soroksár SC 1–1 (0–0)
gólszerzők: Temesvári (88.), illetve Köböl (73., 11-esből)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában