Kapitális hiba

2023.10.04. 17:46

Káromkodtak a VAR-szobában a Szoboszlai Dominik klubjától tévesen elvett gól miatt

Jürgen Klopp úgy véli, a Tottenham Hotspur elleni londoni labdarúgó Premier League-mérkőzés újrajátszása lenne a helyes megoldás azután, hogy csapatát, a Liverpoolt súlyos videóbírós (VAR) hiba miatt megfosztották egy szabályos góltól – írja az MTI.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa (j) és csapattársa, Virgil van Dijk a Tottenham Hotspur elleni mérkőzés végén az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 30-i játéknapján Londonban. A Tottenham 2–1-re győzött

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Neil Hall

A vendégek emberhátrányban voltak, amikor Luis Diaz a 34. percben – 0–0-s állásnál – szabályos gólt szerzett, a bíró azonban les miatt ezt nem adta meg és a VAR sem avatkozott közbe. Később kiderült, azért, mert a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést. A játékvezetőket, a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited, PGMOL) elismerte, hogy „jelentős emberi tévedés” történt.

A Liverpool – Szoboszlai Dominik klubja – az ügy folyományaként hivatalos igényt nyújtott be a PGMOL-hoz, melyben a VAR hangfelvételét követelte. Meg is kapta. A Magyar Nemzet a Daily Mail cikkére hivatkozva arról ír, hogy

káromkodtak a VAR-szobában, miután rájöttek a kapitális hibára.

Klopp a hangfelvétel meghallgatása után jelezte, hogy ez nem sokat változtatott az álláspontjukon, azt támasztotta alá, hogy „nyilvánvaló hiba történt”.

Szerintem megoldást kellene találni. Ennek újrajátszásnak kellene lennie

– tette hozzá a belga Union Saint-Gilloise elleni csütörtöki Európa-liga mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, elismerve ugyanakkor, hogy ezzel kapukat nyitnának meg, ami javaslata elleni érv lehet.

A német tréner mégis úgy véli, hogy – bár hozzászokott téves döntésekhez – ilyen még soha nem történt, ezért ezúttal az újrajátszás lenne a helyes megoldás. Arra a kérdésre, hogy klubja kérte-e vagy kérvényezné-e ezt hivatalosan, úgy reagált, egyelőre a meglévő információkat dolgozzák fel.

A találkozót az utolsó percben esett öngóllal a házigazda londoniak nyerték 2–1-re, a Vörösök két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezték be a küzdelmet.

Hét forduló után a Tottenham a második, a Liverpool pedig a negyedik helyen áll a Premier League-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában