Kiharcolt eredmény

2023.02.11. 19:50

Negyeddöntőbe jutott a Győr a női kézilabda BL-ben

A Győri Audi ETO KC negyeddöntőbe jutott a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 29-28-ra legyőzte a dán Esbjerg csapatát a csoportkör utolsó fordulójában, szombaton.

Linn Blohm, a győri csapat játékosa

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A hazaiak annak tudatában léptek pályára, hogy pontszerzésük esetén csoportjuk második helyén végeznek, és az egyenes kieséses szakasz első fordulójában nem kell játszaniuk. Keretükből Veronica Kristiansen, Silje Solberg, Kari Brattset és Faluvégi Dorottya hiányzott.

A tét nagyságának megfelelően az első perctől szoros, izgalmas csata zajlott a pályán. 

Mindkét oldalon sok volt a hiba és a pontatlanság, ráadásul ritkán játszottak egyenlő létszámmal a csapatok: a találkozó első harmadában összesen hét kiállítást ítéltek a játékvezetők. A dánok a nyitott védekezés után - a kapusuk lecserélésével - létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de az ETO erre is fel volt készülve, és egy 6-2-es sorozattal ellépett 11-8-ra, de a szünetben ismét csak egy találat volt az előnye.

A 14. perc (6-5) után a 43. percben (19-18) ismét az Esbjerg vezetett, majd egy 6-1-es széria végén - a meccs során először - két találat volt az előnye, mivel Henny Reistad és Nora Mörk egyre hatékonyabban támadott. Két kedvező játékvezetői ítéletet kihasználva az ötszörös BL-győztes Győr újra fordított, majd egy labdaszerzés és Ambros Martín vezetőedző harmadik időkérése után Schatzl Nadine biztosította be a hazaiak sikerét.

Ana Gros hét, Győri-Lukács Viktória hat góllal, Sandra Toft hat védéssel járult hozzá a győzelemhez. A mezőny legjobbjának Estelle Nze Minkót választották. A túloldalon Henny Reistad 12, Nora Mörk öt alkalommal talált be.

A két csapat ötödik egymás elleni BL-mérkőzésén ötödször nyert a Győr, amely 11 győzelemmel és három vereséggel zárta a csoportkört, 

a negyeddöntőben a norvég Storhamar HE és a dán Odense HB párharcának továbbjutójával találkozik. A rájátszás első fordulójának mérkőzéseit március 18-án és 19-én, illetve egy héttel később, a negyeddöntő meccseit április 29-én és 30-án, illetve egy héttel később rendezik.

A hat sikerrel, egy döntetlennel és hat vereséggel csoportja negyedik helyén álló Ferencváros vasárnap éppen az Odense otthonában zárja a csoportkört.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!