US Open

2022.09.01. 14:01

Fucsovics-búcsúzott az ötjátszmás küzdelem után

Az elmúlt időszakban sokszor sérüléssel bajlódó, a világranglistán jelenleg 98. magyar játékos 4 óra 11 perces mérkőzésen, ötszettes csatában maradt alul az ATP rangsorában 39. spanyol Alejandro Davidovich Fokinával szemben.

Flushing Meadows, 2022. szeptember 1. Fucsovics Márton a spanyol Alejandro Davidovich Fokina ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2022. augusztus 31-én. Fokina 7:6, 5:7, 3:6, 6:0, 7:6 arányban gyõzött. MTI/EPA/Justin Lane

Fotó: Justin Lane

Fucsovics Márton óriási küzdelemben vereséget szenvedett a férfi egyes második fordulójában az amerikai nyílt teniszbajnokságon, New Yorkban. 

Az elmúlt időszakban sokszor sérüléssel bajlódó, a világranglistán jelenleg 98. magyar játékos 4 óra 11 perces mérkőzésen, ötszettes csatában maradt alul az ATP rangsorában 39. spanyol Alejandro Davidovich Fokinával szemben, így nem jutott be a legjobb 32 közé. 

A harmincéves Fucsovics az amerikai Maxime Cressy (32.) legyőzése után a spanyol ellen sem számított esélytelennek, különösen annak fényében, hogy tavaly, a rotterdami tornán két szettben megverte aktuális riválisát. 

Az első szett nagyon szoros csatát hozott, mindketten hozták az adogatásaikat és végül rövidítésben dőlt el a játszma Davidovich Fokina javára. Ez lendületet adott neki, a második felvonást rögtön brékkel kezdte, de a magyar teniszező 3:5-ről visszajött, és kiegyenlítette a játszmaarányt. Két egyoldalú szett után a döntő játszma - az elsőhöz hasonlóan - végletekig kiélezett csatát hozott, brék nélkül, majd a tie-breakben a spanyol összpontosított jobban, így a folytatásban ő játszhat a kolumbiai Daniel Elahi Galan Riverosszal (94.), aki a selejtezőből indulva az első fordulóban a negyedik helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipaszt búcsúztatta. 

Fucsovics férfi párosban még folytatja a US Openen, a szlovák Alex Molcannal indul. 

Eredmény: 

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért): 

Alejandro Davidovich Fokina (spanyol)-Fucsovics Márton 7:6 (7-3), 5:7, 3:6, 6:0, 7:6 (10-3) 

korábban közölt szerdai magyar eredmények: 

női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért) 

Gálfi Dalma-Harriet Dart (brit) 6:4, 6:0 

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért): 

Bondár Anna, Greetje Minnen (magyar, belga) - Vang Hszin-jü, Csu Lin (kínai) 7:5, 3:6, 6:4

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában