Magyar sikerek

2022.08.02. 14:20

Megszerezte az első helyet a HUMDA Academy fiatal motorosa

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott HUMDA Academy utánpótlás-nevelési rendszer ifjú motorosa, Farkas Kevin a Northern Talent Cup versenyhétvégéjén győzelmet aratott. A túraautós Rácz Gergő az 5. helyet szerezte meg a harmadik futamon a MINI Challenge JCW negyedik fordulójában – tájékoztatott a HUMDA kommunikációs irodája.

A MotoGP-t szervező Dorna Sports S.L. által az Európa északi-, középső-, valamint keleti részén élő fiatal versenyzők számára létrehozott gyorsasági-motorverseny sorozat, a Northern Talent Cup első hétvégi versenyén Farkas Kevin a 2. helyet szerezte meg, a második futamon viszont már diadalmaskodott a csehországi Mostban. 

Összetettben Farkas Kevin a 2. helyen, Vincze Martin az 5., Varga Tibor a 8. helyen áll – közölték. 

Csizmazia Barnabás Silver kategóriában a 8. helyen végzett a Romániában évente megrendezett Red Bull Romaniacs nagyszebeni versenyén. 

Ez a viadal a Hard Enduro-szezon egyik legkeményebb futama. 

Nagyon izgultam a verseny előtt, nekem teljesen ismeretlen volt ez a terep. Kemény derbi volt, még el sem hiszem, hogy ilyen jól sikerült teljesítenem!

– mondta Csizmazia Barnabás a verseny után.

A július 23-24-i hétvégén Molnár Gergő, a HUMDA Academy versenyzője nyerte a Gyorsasági Motoros Bajnokság Open 600 kategória 3. futamát a Slovakiaringen. 

A viadalt a magyar bajnokság részeként szervezeték meg. Ugyanitt az 1000 köbcentiméteres motorok versenyét Kovács Bálint nyerte.

A HUMDA által támogatott pilóta, Sebestyén Peti mellé szegődött szerencse: a Supersport-vb mindkét hétvégi csehországi futamán pontot szerzett egy 11., illetve 14. hellyel.

Rácz Gergő az 5. helyen zárta a harmadik futamot a MINI Challenge JCW skóciai Knockhillben rendezett idei negyedik fordulójában. A HUMDA által támogatott versenyző mindhárom napon a top 10-ben végzett, a hétvégén 82 pontot szerzett. 

Nagyot léptünk előre, külön öröm volt számomra, hogy magyar szurkolókkal is találkoztam a hétvégén

– mondta a túraautós Rácz Gergő.

A szeptemberi FIA gokart világbajnokságra való felkészülésnek szánta Hideg Ádám a WSK Euro Series második futamát az olaszországi Sarnóban. A HUMDA Academy pilótája több előfutamban is a top 3-ban volt, végül a 12. helyen zárt.

Szintén gokartban Zsebő Marcell a ROTAX MAX Challenge International Trophy Le Mans-ban rendezett versenyén a 16. helyen végzett.

Büszkék vagyunk rá, hogy a HUMDA Academy pilótái ilyen sikeres hétvégét zártak, mindent megteszünk a sikeres folytatásért. Hosszú út áll előttünk, hiszen azokat a versenyzőket akarjuk megtalálni, akik a jövő Michelisz Norbertjei és Talmácsi Gáborjai lehetnek. A mostani munkával tudjuk megalapozni azt, hogy sok év múlva a legrangosabb sorozatokban magyaroknak is tudjunk majd szurkolni 

– mondta Őry Kornél, a HUMDA Zrt. sport- és közlekedésbiztonsági igazgatója.

A HUMDA Academy nyolc autó- és motorsport szakágban összesen 29 versenyző támogatásával indult el június végén.

Minden versenyző bizonyított már rangos sorozatokban és a támogatás révén magasabb szintű bajnokságokban, vagy professzionálisabb körülmények közt koncentrálhat a versenyzésre – áll a közleményben.

Borítóképünkön Csizmazia Barnabás, fotó: humda.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!