Vívó-vb

2022.07.23. 14:08

Döntős a magyar női kardcsapat

Nagyszerű vívással döntőbe jutott a magyar női kardcsapat a kairói vívó-világbajnokságon.

A Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca négyes az olaszok legyőzése után a spanyolokkal találkozott, akiknél a júniusi Európa-bajnokságon jobbnak bizonyult. Mint kiderült, az erőviszonyok azóta nem változtak, megint magyar sikerrel zárult az ütközet.   

Pusztai 5-2-es győzelmét követően ugyan Battai kikapott 5-3-ra, de utána három magyar győzelem következett, ráadásul ezek közül kettő 5-0-s volt. A 25-12-es vezetés magabiztossá tette a magyarokat, a spanyolok pedig még inkább elbizonytalanodtak, emiatt nem volt esélyük a felzárkózásra. Még a csereként beállt Szűcs is 5-2-re hozta a maga asszóját, így a vége fölényes, 14 tusos győzelem lett.   

Menet közben az edzőktől a lelátóról is érkeztek tanácsok, és két alkalommal is jól jelezték, hogy érdemes videózást kérnie a páston lévő magyar vívónak.   

A döntő, amelyben a franciákkal kell majd megvívni az aranyéremért, 17.45 órakor kezdődik.      

Eredmények:   

a 32 között:
Magyarország-Üzbegisztán 45-33   

a 16 között:
Magyarország-Bulgária 45-41  

negyeddöntő:
Magyarország-Olaszország 45-43
Franciaország-Azerbajdzsán 45-25
Japán-Egyesült Államok 45-33
Spanyolország-Németország 45-42   

elődöntő:
Magyarország-Spanyolország 45-31
Franciaország-Japán 45-43   

Női kardban 29 csapat indult.

Forrás: MTI

Borítókép: Pusztai Liza, Szűcs Luca, Katona Renáta és Battai Sugár (b-j) a csapatuk győzelmét ünnepli a spanyol együttessel szemben a női kardozók csapatversenyének elődöntőjében a kairói vívó-világbajnokságon 2022. július 23-án. MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Címkék#vívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában