Csúcsformában

2022.06.07. 19:13

Az idei Európa-bajnokság a cél a női 100 méter országos csúcstartójának

A Budapesti Honvéd SE 20 éves sprintere két hete Sankt Pöltenben javította 11.37 másodpercre a rekordot, amelyet 2004 óta Szabó Enikő tartott.

Takács Boglárkának, a női 100 méteres síkfutás újdonsült országos csúcstartójának jelenleg az a legfőbb célja, hogy kijusson az augusztusi müncheni Európa-bajnokságra, amihez szavai szerint még néhány, a rekordhoz hasonlóan jó futásra van szüksége a közeljövőben.

A 20 éves sprinter - aki november óta a Budapesti Honvéd SE sportolója - két hete Sankt Pöltenben javította 11.37 másodpercre a rekordot, amelyet 2004 óta Szabó Enikő tartott.

Az edzések egyre jobban mentek, egyre jobb állapotba kerültem, ezért az edzőmmel bíztunk benne, hogy idén sikerülhet ez a csúcs, de mindenképpen szerettük volna, ha egyéni csúcsot futok, ami 2019-ből volt 11.56 - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a tehetséges vágtázó. Hozzátette, arra nem számítottak, hogy már májusban meglesz a magyar csúcs.

Némileg trénerét, Németh Rolandot is meglepte Takács eredménye, különösen úgy, hogy tanítványának ausztriai futása szerinte korántsem volt tökéletes.

Voltak olyan érzéseim, hogy ennél azért fogunk majd jobbat futni, mert nem teljesen tetszett, amit csinált. Nem jól kapott lábra, kicsit erőlködős volt a közepe, aztán a végén kezdett el igazából versenyezni, azt viszont nagyon jól csinálta - elemezte a futamot Németh, aki a klasszikus sprinttáv férfi csúcstartója (10.08 mp).

A következő hetekben Takács Boglárkára sűrű versenyprogram vár. Csütörtökön Somorján, majd jövő héten előbb valószínűleg Mariborban, aztán a hétvégén a székesfehérvári Honvéd Kupán rajtol, egy hétre rá pedig a budapesti országos bajnokság következik. Ezek azért is lesznek nagyon fontosak számára, mert ezekből még néhány versenyen kellene 11.4 körüli időket produkálnia, hogy a kontinensviadalon ott lehessen.

Az idei szezonra a korona mindenképpen az lenne, ha az Európa-bajnokságon indulni tudnék. Ranglistás kijutással tervezünk, mert a szint nagyon erős, 11.24 másodperc - jegyezte meg a tavaly őszig az ARAK-ot erősítő sportoló.

Takács Boglárka kérdésre válaszolva azt is elárulta, hogy szeretne a jövő évi budapesti szabadtéri világbajnokságon rajthoz állni, de addig még sok idő van, és elsősorban a mostani szezonra koncentrál.

Forrás: MTI

Borítókép: Az ezüstérmes Takács Boglárka a lány 100 méteres síkfutás versenyszám döntője után a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) a győri Olimpiai Sportparkban 2017. július 25-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában