vívás

2021.09.09. 14:00

Olimpiai ezüstérmesünk elkezdte a felkészülést

Az olimpiai ezüstérmes párbajtőröző, Siklósi Gergely társaival együtt már megkezdte a felkészülést az új idényre és elárulta: az első napok után szinte mozdulni sem bír az izomláztól.

Tokió, 2021. július 25. Az ezüstérmes Siklósi Gergely a férfi párbajtõrözõk egyéni versenyének eredményhirdetésén a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

„Az olimpia után jóformán meg sem tudtuk ünnepelni az ezüstérmemet, annyira kimerült voltam. Számomra ez nem ismeretlen jelenség, mert nagy versenyek után, bizonyára a stressz miatt is, lemerülök. Nem volt komoly bajom, kicsit fájt a torkom, de két hétig eltartott ez a legyengült állapot” – mondta a 2019-es budapesti világbajnokság egyéni aranyérmese, hozzátéve ugyanakkor, hogy a tokiói ezüstérem megünneplése azért nem maradt el, összekötötték a szeptember negyedikei születésnapjával.

„Még az olimpia előtt megfogadtam, hogy siker esetén tartok egy bulit, amelyen mindenkinek megköszönöm a segítséget, aki mellettem állt valamilyen formában.

Eljöttek a barátaim, egyetemi és vívótársaim, az egyesületemből is sokan, több mint százan voltunk” – mesélte a BHSE 24 éves versenyzője, aki hétfőn a tatai edzőtáborban elkezdte a ráhangolódást az új idényre. Mint mondta,

egyelőre nem vív, de így is sokrétű a felkészülése: fizikai edzéseket és nyújtógyakorlatokat végez, fut és focizik a társakkal.

„Nem tagadom, nagyon fáj az újrakezdés. A több mint egy hónapos pihenés alatt nem sportoltam, mert a testem nem kívánta.

Most viszont az izomláztól alig bírok mozogni, fáj a hasam, a törzsem, a hátam, a combom, szóval, mindenem, de nem törődök vele, mert szeretem csinálni”

- mondta Siklósi Gergely, aki a jövővel kapcsolatban egyelőre annyit tud, hogy ha október közepén megrendezik az Európa-bajnokságot, azon csapatban mindenképp elindul, az egyéni szereplése még kérdéses.

„Edzőmmel, Dancsházy-Nagy Tamással azt beszéltük meg, hogy a csúcsformámat a csapatversenyre időzítjük. Az egyéni világranglistás helyezésem stabil, a csapat teljesítményét kell úgy feljavítani, hogy a következő olimpián ott legyünk, és valami szép eredményt érjünk el” – fogalmazott Siklósi Gergely.

Forrás: MTI

Borítókép: az ezüstérmes Siklósi Gergely a férfi párbajtőrözők egyéni versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!