Ország-világ

2021.07.10. 10:02

Szijjártó Péter: szégyellje magát az UEFA (videó)

Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése – írja Facebook oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

Budapest, 2021. június 18. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Lego Manufacturing Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a minisztériumban 2021. június 18-án. A cég 53 milliárdos beruházását, a nyíregyházi üzem bővítését a kormány 5,85 milliárd forinttal támogatja.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Szijjártó Péter közösségi oldalára írt bejegyzésében arra reagált, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget.

„Másfél év zártkapuzás után idén júniusban mi, magyarok újra megmutattuk Európának és a világnak, hogy milyen is, amikor igazi futballhangulat van egy futballmeccsen. A négy teltházas budapesti EB-meccs mindenki számára örök emlék marad. A többi rendező stadionban érvényes nézőszám-korlátozások miatt (Londont kivéve) nálunk volt a legtöbb néző és a legfergetegesebb hangulat.

Ezek után tegnap este azzal lett tele a világsajtó, hogy diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt az UEFA három meccsre bezáratja a Puskás Arénát! S ez nem vicc!!!

Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése.

Mit üzen az UEFA megint ezzel a döntéssel? Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont.

Az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!” – írja a miniszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Lego Manufacturing Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a minisztériumban 2021. június 18-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában