Sydney-Hobart

2019.12.27. 11:06

A magyar hajó a 21. helyen halad

Rendkívül szoros a verseny a 75. Sydney-Hobart vitorlásversenyen, amelyen az élmezőnyt alkotó öt szupermaxit mindössze 11 tengeri mérföld választja el egymástól. Az egyetlen magyar hajó, a Stay Calm Hungary a 21. helyen halad.

A jelentések szerint a féltávon túl az InfoTrack állt az élen, de fej fej melletti küzdelmet folytat a hongkongi Scallywag nevű hajóval, de a kétszeres győztes és csúcstartó Comanche hátránya is szinte elhanyagolható. A monacói Blackjack a negyedik, míg a kilencszeres bajnok Wild Oats XI az ötödik.

A 157 hajót számláló mezőnyből eddig mindössze kettő adta fel a 30 órája tartó viadalt.

A versenyen tavaly első alkalommal magyar hajó is indult, de az M3 Team Hungary árbóca eltört, így feladta a versenyt. Az Ormándlaki Áron vezette egység idén a Stay Calm Hungary elnevezésű hajóval állt rajthoz, amely ugyancsak a Transpac 52-es osztályba tartozik.

Az egyik leghíresebb tengeri regatta a hagyományoknak megfelelően karácsony másnapján rajtolt. A mezőny 628 tengeri mérföldet (1161 kilométer) teljesít Tasmánia fővárosáig. A rekordot 2017 óta a Comanche tartja 1 nap, 9 óra, 15 perccel, de ezt nem fenyegeti veszély, mivel az első helyezett vélhetően szombaton ér célba.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!