Fényből és sárból

2023.12.08. 13:17

Böjte Csaba életét bemutató könyvvel debütál a Hitel Kiadó

A József Attila-díjas Csender Levente három év utazás, beszélgetés és kutatómunka eredményeként írta meg a Fényből és sárból című kötetet. December 12-én este 6 órakor könyvbemutatón találkozhatnak az érdeklődők Csaba testvérrel és a szerzővel, a beszélgetés után dedikálásra is lehetőség lesz.

MW

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója

Forrás: Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Bővül a hazai irodalmi szcéna, a Libri Cégcsoport égisze alatt megalakult a Hitel Kiadó – derül ki a kiadó sajtóközleményéből. Első kötete a Böjte Csaba életét bemutató, Fényből és sárból című könyv, amely Csender Levente József Attila-díjas szerző munkája. A könyvkiadás mellett a Hitel folyóirat szellemiségének továbbörökítését és a lap működtetését is magára vállalja a kiadó.

A Hitel Kiadó a könyvkiadás mellett a Hitel folyóirat szellemiségét megőrizve, hagyományait továbbörökítve felel a lap működtetéséért is a jövőben. A nagy múltú kiadvány története egészen a nyolcvanas évekig nyúlik vissza, amikor olyan neves művészek, mint Csoóri Sándor és Illyés Gyula létrehoztak egy a pártirányítástól független, írók által szerkesztett fórumot.

A Hitel folyóirat egykori szerkesztői között olyan kiváló személyiségeket tudhatunk, mint Lázár Ervin, Döbrentei Kornél vagy Ágh István.

A Hitel Kiadó ezt a szellemi kiindulópontot alapul véve kezdte meg működését Kárpáti Gábor vezetésével, aki 25 éve dolgozik a könyves szakmában, 17 évig saját tulajdonú független kiadóját irányította és nyolc évig a Helikon Kiadó munkatársa volt. 

A Hitel Kiadó bemutatkozó kötete a napokban megjelent Fényből és sárból című könyv, amely három év utazás, beszélgetés és kutatómunka eredményeként született meg Csender Levente József Attila-díjas írónak köszönhetően. A könyv az eddigi legátfogóbb, legizgalmasabb, számos, korábban ismeretlen eseményt fölfedő életrajz Csaba testvérről és a dévai Szent Ferenc Alapítvány elmúlt 30 évéről.

A kötet már elérhető a Libri hálózatában, online és más könyvesboltokban is.

További információk és a regisztráció a kiadó Facebook-oldalán, az eseményeknél érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában