Kikapcsolódás

2023.06.26. 21:47

Koncertek, versszínház, közösségi programok a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében

A Károlyi-kerttel egybenyitott területen várják a múzeumlátogatókat és a város zajából kiszakadni vágyókat.

MW

Az V. kerületi Károlyi-kert esti díszkivilágításban 2017. november 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Koncertek, versszínház, közösségi programok várják az érdeklődőket egész nyáron a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) kertjében, a PIM KertLabor szombaton indul - tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.

Közleményében a PIM kiemeli, hogy a Károlyi-kerttel egybenyitott területen várják a múzeumlátogatókat és a város zajából kiszakadni vágyókat; 

ennek apropóján indul szombaton a PIM KertLabor nevű fesztivál, amelynek célja, hogy a múzeum kertjét valódi közösségi térré alakítsa, és közelebb hozza a Károlyi-kert látogatóit a múzeum kínálta kulturális lehetőségekhez. 

Mint a közleményben fogalmaznak, az egész nyáron át tartó programsorozat célja, hogy "kihozza a múzeumot a szabadba", és a nyári délutánok és esték különleges atmoszférájában mutassa be a PIM sokszínű kiállításait és kiterjedt gyűjteményét.

A nyári fesztivált július 1-jén, szombaton a Muse set című sorozat első eseménye, Pátkai Rozina exkluzív koncertje nyitja: a dalszerző-énekes ezúttal Nemes Nagy Ágnes verseinek és interjúrészleteinek felhasználásával, a PIM Mindenek ellenére föld - Nemes Nagy Ágnes tájképei című kiállításából merítve hozta létre különleges, kifejezetten erre az estére megálmodott előadását - áll a közleményben.

A Párhuzamos történetek című felolvasószínházi előadásokon kiderül, hogyan hatott egymásra, valamint mi a közös Petőfi Sándor és Petri György, Polcz Alaine és Nemes Nagy Ágnes, vagy Nádas Péter és Hajnóczy Péter világában. Horváth Kristóf "Színész Bob" a Csukás-univerzumot mutatja be, a Jelen a kertben workshopsorozat pedig azt járja körül, "hogyan segíthet egy kortárs költő megtalálni az egyensúlyt" - áll a közleményben. A Hajógyár kertkoncerteken havonta két alkalommal olyan zenei alkotók adnak ízelítőt művészetükből, mint Manoya & az É.G., Brenka, Balla-Cz.K. (Platon Karataev duó), Petruska, Bíró Szabolcs "Maszkura" és Kathy Zsolt.

További információk a https://pim.hu/ internetes oldalon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában