Évforduló

2022.09.23. 08:42

Nyílt napot tartanak a budapesti Nemzeti Színházban

Idén lett 20 éves a teátrum Duna-parti épülete.

Nézők a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának vendégelőadásán, Az ember tragédiája 2.0 című színdarabban a budapesti Nemzeti Színházban 2022. április 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Nyílt napot tartanak a budapesti Nemzeti Színházban szombaton abból az alkalomból, hogy idén lett 20 éves a teátrum Duna-parti épülete.

A programokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A nyílt napon a Nemzeti Színház előadásaira 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket és bérleteket a látogatók - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

Mint írják, a programok 13 órakor kezdődnek az Ádámok és Évák ünnepe sorsolásával. Az idei vetélkedő témája Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából ismét Az ember tragédiája lesz. A sorsoláson előzetesen regisztrált középiskolás csapatok vehetnek részt, amelyek a helyszínen tudhatják meg, melyik színt fogják a bemutatni a színház nagyszínpadán.

Bevezető tréning a Terzopulosz-módszerbe címmel 13 óra 30 perckor kezdődik program. A Terzopulosz-módszer az emberi testben elakadt energia és hang felszabadítására irányuló speciális légzés- és mozdulattechnika. Célja a beszéd és a test felbomlott egységének újrateremtése. Ezen a foglalkozáson a résztvevők a színészmesterség alapelveit tanulmányozzák.

Ezt követően a Villámrandi - "Ite vakhe, ite vakhe!", görög óra kezdőknek és haladóknak című foglalkozáson a részvevők a Bakkhánsnők színművészeivel beszélgethetnek.

Délután 14 órától egy rendhagyó nyílt próbára invitálják a látogatókat, akik A Mester és Margarita első felvonását nézhetik meg. 16 óra 30 perctől egy újabb Villámrandin lehetőség nyílik egy kötetlen beszélgetésre a darab rendezőjével, Alekszandar Popovszkival és a színészekkel.

A Gobbi Hilda Színpadon délután az érdeklődők közösen táncolhatnak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncművészeivel.

Az esemény ideje alatt lesznek egész nap látogatható programok is, köztük jelmez- és díszletterv-kiállítás az Egri csillagok előadásból a közönségforgalmi részen, valamint színházi nyomkereső. Az utóbbi programra elsősorban diákokat, családokat várnak egyénileg vagy maximum 4-5 fős csapatokban, hogy felfedezzék a Nemzeti Színház épületét és a parkot.

A programokról további információ a teátrum weboldalán érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában